3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

4 okula kardeş kulüp kumbarası

MANİSA'DA DÖRT OKULA 'KARDEŞ KULÜP' KUMBARASI DAĞITILDI

Eğitime destek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Kızılayı işbirliğinde başlatılan "Kardeş Kulüp Projesi" kapsamında, pilot bölge seçilen Manisa'da ilk etapta projeye dahil olan 4 okula kumbara dağıtıldı.

Projenin tanıtımı ve kumbara dağıtımı için Kızılay Derneği Manisa Şubesi'nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Kızılay Manisa Şube Başkanı Cengiz Yurdabekçi'nin yanı sıra Özel Doruk Koleji Müdür Yardımcısı Dilek Akgül, Özel ODTÜ-Ülkem Koleji Müdür Yardımcısı Gonca Duman, Özel Şehzade Mehmet Koleji Müdür Yardımcısı Habip Şengül ve öğrenciler katıldı. Projenin amacını anlatan Başkan Yurdabekçi, "Bu proje, ilköğretim çağındaki çocuklar arasında Kızılaycılığın benimsenerek sosyal dayanışma ve yardımlaşma anlayışının gelişmesini, bu yolla Kızılay faaliyetlerine katılımların özendirilmesi, yardımlaşma bilincini arttırma ve sosyal sorumluluk sahibi bireyler olarak çocuklarımızın gelişimine katkıda bulunulması amaçlamaktadır." dedi.

"Yaşım Küçük Kalbim Kocaman, Biriktiriyorum Arkadaşlarıma Okul Yaptırıyorum." slagonu ile yürütülecek çalışmaya ilk etapta 4 okulun katılacağını açıklayan Başkan Yurdabekçi, projenin diğer detayları hakkında bilgiler verdi. Yurdabekçi, "Dört okulumuzda bin 528 adet öğrencimize kumbaralar verilmektedir. Bu kumbaralarda toplanan paralar, okullarda belirlediğimiz Kızılay görevlilerinden oluşan komite tarafından Ziraat Bankası şubelerinin 2868 Kızılay Kardeş Kulüp hesabına yatırılacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulacak teknik komite tarafından okul yapımına ihtiyaç duyulan yerler tespit edilip, kumbaralardan toplanan paralarla okulların yapımı gerçekleştirilecek." diye konuştu. Projede zaman sınırlaması olmadığına dikkat çeken Başkan Yurdabekçi, "Manisa'mızın duyarlı halkına, yapacağı katkılardan dolayı şimdiden sonsuz teşekkür ederim. “ dedi.

MANİSA'DA DÖRT OKULA 'KARDEŞ KULÜP' KUMBARASI DAĞITILDI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2009 Pazartesi 14:36:04
Güncelleme :19 Ekim 2009 Pazartesi 16:02:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?