7
Mayıs
2024
Salı
MANİSA

40 otobüs 31 Mayıs'ta geliyor

Manisa Belediyesi'nin 1 Ocak 2012 tarihi itibariyle hayata geçirdiği Kent İçi Toplu Ulaşımda Dönüşüm'ün 2. Etabı olan araç yenilemeleri tamamlandı.

Toplu ulaşımda kent kart kullanımı ve güzergah değişikliği ile başlayan Toplu Ulaşımda Dönüşüm uygulamasının 2. etabı da tamamlandı. Toplu Ulaşım Kooperatifi'nin ulaşımda kullanılacak araçlar konusunda anlaştığı Anadolu ISUZU firması ilk etapta 40 yeni aracın üretimine hız verdi. 31 Mayıs'ta Manisa'ya getirilecek olan araçların kullanılması ile birlikte Ulaşımda Dönüşüm tamamlanmış olacak. Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mümin Deniz, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yusuf Enli, Toplu Ulaşım Kooperatifi üyeleri ile birlikte Anadolu ISUZU firmasının Kocaeli'nde bulunan üretim fabrikasını ziyaret ederek, araçları yerinde inceledi.

DÖNÜŞÜM ARAÇLARI 31 MAYIS'TA MANİSA'DA

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yoğun çalışmalar neticesinde Manisa halkına en iyi hizmeti verecek araçların üretimine başlanılmış olmasının sevindirici bir gelişme olduğunu belirterek şöyle konuştu, "Yaklaşık 5-6 aydır Manisa'ya alınacak olan şehir içi taşımacılıkla ilgili otobüslerin belirlenmesi noktasında çeşitli firmalarla defalarca görüştük. Bu firmalar içerisinde ISUZU firmasının araçlarında karar kıldık. Anlaşma neticesinde de firma araç üretimine başladı. Bizler de Şoförler Cemiyeti Başkanımız, Ulaşım Hizmetleri Müdürümüz ve kooperatif üyelerimizle birlikte firmanın üretim fabrikasını ziyaret ettik. Firma temsilcilerimizden araç donanımının son halini öğrenmiş olduk. Araç yenilemelerinin ilk etabı 31 Mayıs tarihinde tamamlanacak ve 40 araç Manisa'ya gelecek. Temmuz ayına kadar da 60 yeni aracın kullanımına başlayacağız. Temmuz ayı itibariyle 168 aracın tamamı yenilenmiş, mevcut özel halk otobüslerinin tamamı da değişmiş olacak." dedi.

Toplu ulaşımda kullanılacak olan yeni araçların içerisinde televizyon ve kamera sistemi olacağını da belirten Başkan Ergün, "GPRS gibi donanımları bulunan son derece modern araçlarla Manisa halkına en iyi şekilde hizmet vereceğimize inanıyorum. Ulaşımda dönüşümü destekleyen, bu çalışmamıza katkı sunan herkese teşekkür ediyorum." dedi

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2012 Perşembe 18:56:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?