4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

465 yıllık gelenek dünyaya açılıyor

Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar, 465 yıldan bu yana geleneksel olarak kutlanan Mesir Şenlikleri'ne önümüzdeki yıldan itibaren uluslararası bir organizasyon firmasının el atacağını ve ortak bir çalışma sergilenerek, şenlikleri dünya çapında tanıtmayı amaçladıklarını belirtti.

Başkan Kar, ayrıca Sümerbank Pamuklu Mensucat A.Ş'nin Manisalı işadamları tarafından alınmasının ardından sırada Spil Milli Parkı'nın bulunduğunu ifade ederek, "Hedefimiz, İzmir'in gölgesinden bir an önce kurtulmak" dedi.

Belediye Başkanı Bülent Kar, beraberinde Vali Orhan Işın, AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ve Manisa Ortak Girişim A.Ş. ortağı işadamlarıyla birlikte Ankara'da yapılan temasları içeren bir basın toplantısı düzenledi. Belediye Encümen salonunda düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Bülent Kar'ın yanı sıra ortak girişimi temsil eden Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Bayraktar, Dericiler Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akdede, kuyumcu Muzaffer Çakmak, işadamı Erdinç Yumrukaya, Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Arif Koşar katıldı.

465 yıllık geleneksel Mesir Şenlikleri'nin uluslararası bir boyuta taşınması amacıyla bir dizi çalışma yaptıklarını kaydeden Başkan Kar, "Sayın Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ile görüştük ve Mesir Şenlikleri'nin kavun, karpuz, domates şenlikleri gibi olmadığını, tarihi bir öneme sahip olduğunu açıklayarak bakanlık ödeneğinin arttırılmasını talep ettik. Sayın bakanımız bu konuda anlayış gösterdi ve gelecek şenlikte daha fazla kaynak aktarılacağı sözünü verdi" dedi.

Mesir Şenlikleri'ni daha iyi değerlendirebilecek ve danışmanlık yapabilecek özel bir firmayla temas kurduklarını belirten Başkan Kar, "Firma yetkilileri önümüzdeki hafta içinde Manisa'ya gelecekler. Mesir Şenlikleri ile ilgili bütün verileri ve potansiyeli birlikte değerlendirerek bir plan çerçevesinde gerekli adımları atacağız. İnşallah önümüzdeki 3-4 yıl içinde Mesir Şenliklerimizi ve Manisa'yı dünyaya tanıtmak istiyoruz. Dünyanın her yerinden turistlerin gelmesi için çaba gösteriyoruz. Artık büyük düşünmemiz gerekmektedir. Birbirimizle uğraşmak yerine Manisa'yı daha iyi nasıl tanıtırız, bunu hesaplarını hep birlikte yapmalıyız" diye konuştu.

"SÜMERBANK A.Ş'NİN ALINMASI MANİSA İÇİN TARİHİ BİR FIRSAT"

Ankara temasları sırasında Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü ile yaptığı görüşmeden de söz eden Başkan Kar, "Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü İhya Balak ile Mesir Şenlikleri'nde yapılacak etkinliklerle ilgili görüştük. 19 Mart 2006 Milli Piyango çekilişinin 'Mesir' başlığı taşıması ve bu çekilişin Manisa'da yapılması konusunda ön mutabakat sağlandı. Ayrıca yerel yönetimler hakkında bilgi alışverişinde bulunmak ve yeni kardeş iller tesis etmek, Manisa'yı tanıtmak ve festivali uluslararası boyuta taşımak için dünyanın önde gelen ülkelerinin Ankara'daki büyükelçiliklerini ziyaret ettik. Büyükelçileri Mesir Şenlikleri'ne davet ettik" şeklinde konuştu.

Sümerbank A.Ş'nin ortak girişim tarafından alınmasının Manisa için tarihi bir fırsat olduğunu vurgulayan Başkan Kar, "12-13 Temmuz tarihleri arasında Özelleştirme İdaresi ile yapılan protokolle Sümerbank A.Ş'nin yüzde 99.99 hissesi ortak girişimciler tarafından resmen devir alınmıştır. Bu protokolün imzalanmasında ve bu noktaya gelinmesinde TBMM Başkanı sayın Bülent Arınç, Manisa milletvekillerimiz, valimiz ve değerli işadalarımızın büyük katkısı olmuştur. Hepsine teşekkür ediyoruz. Bu Manisa için tarihi bir fırsattır. Bu tip yatırımlarla Manisa'yı daha çağdaş, hareketli ve mutlu insanların olduğu bir şehir haline getireceğiz. Bunu yaparken kapımız herkese açık olacaktır. Manisa'nın ticari, turizm ve tarım potansiyelini tam olarak değerlendiremiyoruz. Bunları değerlendirmek için tüm oda ve sivil toplum örgütleriyle el ele vererek güç birliği yapmamız gerekmektedir" dedi.

Sümerbank A.Ş'nin hissedarları tarafından dava açılacağı şeklindeki bir soru üzerine Başkan Kar, "Hukuk yolu herkese açıktır. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca yürütülen ihalenin tüm aşamaları hukuka uygun ve her şey usulüne göre yapılmıştır. Bu konuda hiçbir engel yoktur. Binde 1'lik pay sahibi arkadaşlarımızın dahi hakları güvence altındadır. Bunların haklarının kaybolması söz konusu değildir" açıklamasını yaptı.

Manisa'nın İzmir'in gölgesinden kurtulmasının zamanının geldiğinin altını çizen Başkan Kar, "Denizli'de Sümerbank A.Ş'nin yerini Antakyalı bir işadamı almıştır. 'Denizlililer birleşememiş ve aciz kalmıştır' diyen Denizli Belediye Başkanı'nın açıklamaları bir gazetede çıkmıştır. Biz ise birleştik ve Sümerbank A.Ş'nin yerini Manisa'ya kazandırdık. Kimsenin bunun altında bir şey aramasına gerek yok. Bundan sonrada bu tür girişimlerimiz devam edecek. Şimdi yeni hedefimiz Spil Milli Parkı'nı ortak girişimciler olarak almak. Burayı alarak Manisa'nın tarihi ve doğal güzelliklerini dünya turizminin gündemine sokmak istiyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2005 Cuma 21:20:23
Güncelleme :17 Temmuz 2005 Pazar 11:29:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?