30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

493 öğrenciye eğitim yardımı

Manisa Akhisar ilçesinde belediye, ekonomik durumları iyi olmayan yüksek okul öğrencilerine verilecek karşılıksız eğitim yardımı için öğrenci sayısı ve yardım miktarı tespit çalışmalarını tamamladı. 

Belediye Başkanı Salih Hızlı başkanlığında kurulan komisyonun evraklar üzerinde yaptığı incelemeler ve verilen adreslerde yapılan araştırmalar sonucu, evrakları tam olan 493 yüksek öğrenim öğrencisine eğitim yardımı yapılabileceği tespit edildi. Başvuruda bulunan, ancak evraklarını tamamlamayanlar, ilçe dışında oturanlar ile başarısız öğrencileri de değerlendirme dışında bırakıldı. 

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Akhisar Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Mustafa Ali Erpalabıyık, eğitimli insanlara ihtiyacı olduğuna vurgu yaparak, "Yüksek okulda okuyan öğrenci sayısının çokluğu bizleri sevindirmektedir. Ekonomik nedenlerden dolayı okumakta güçlük çeken gençlerimize katkıda bulunmak ve onları okumaya teşvik etmek için tüm imkanlarımızı zorlamaktayız. Bu nedenle burs verdiğimiz öğrencilerimizden başarı bekliyoruz. Bu yıl evrakları tam olan ve burs almaya hak kazanan 493 öğrencimize karşılıksız eğitim yardımı vermeye başladık ve ödemeler Haziran ayına kadar aylık 60 YTL ödenecektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 17:32:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim kuş IP: 88.247.135.xxx Tarih : 29.01.2008 09:53:25

sizleri canı gönülden tebrik ediyorum