3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

5 yılda 500 bin fidan

SOMA ELİ'DEN 5 YILDA 500 BİN FİDAN DİKİLDİ

Manisa'nın Soma ilçesinde bulunan Ege Linyitleri İşletmesi (ELİ) Müessese Müdürlüğü 5 yıl içinde ELİ'nin terk ettiği yerlere 500 bin fidan dikti.

Her yıl bin dönümlük araziyi ağaçlandıran ELİ'nin Müessese Müdürü Hakkı Duran, Müdür yardımcıları Süleyman Altıparmak ve Mahmut Samer, eski belediye başkanı İsmail Ergün'ün de katılımıyla ELİ'nin ağaçlandırma sahalarını gezdi. Sarıkaya bölgesinde 2006 yılında 98 bin adet olarak dikilen fidanların tamamının tuttuğu ve büyümeye başladığı gözlendi. Trafik kazasında hayatını kaybeden Maden Mühendisi Hüsnü Ertilav'ın adının verildiği ormanlık alan da gezildi. Manisa Valiliği ile ELİ arasında yapılan protokol gereği her yıl bin dönüm arazinin ağaçlandırıldığını belirten ELİ Müessese Müdürü Hakkı Duran, "Bundan sonra da ağaçlandırma çalışmalarımız devam edecek. Arazinin düzeltilmesi, dikim gibi işçiliklerin tamamı ELİ tarafından karşılanıyor. Orman İşletme Müdürlüğü ise sadece fikir olarak bize yardımcı oluyorlar." dedi.

Şu ana kadar 5 yılda 500 bin adet fidanı toprakla buluşturduklarını kaydeden Duran, "ELİ yıkıcı, tahrip edici değil üretici ve doğal hayatı koruyan bir kurumdur. Çevreye verdiği gösterdiği büyük önem ve yaptığı faaliyetler bundan sonra da devam edecektir" diye konuştu.

SOMA ELİ'DEN 5 YILDA 500 BİN FİDAN DİKİLDİ
SOMA ELİ'DEN 5 YILDA 500 BİN FİDAN DİKİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2009 Çarşamba 17:50:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?