30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

50 fidan toprakla buluştu

Manisa'nın Sarıgöl ilçesine bağlı Çavuşlar Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri topluca fidan dikti. 

Geçen yıl köy muhtarlığınca öğrencilere tahsis edilen ve 130 adet çam fidanı dikilen alanda bu yıl da fidan dikimi gerçekleştirildi. Öğretmenleri nezaretinde alana giden öğrenciler, çukur kazarak toplam 50 adet fidanı toprakla buluşturdular. Öğrenciler daha sonra pet şişelerde getirdikleri suyla fidanları suladılar. 

Fidan dikimiyle ilgili açıklama yapan Çavuşlar Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Savaş Muratoğlu, "Geçen yıl köy muhtarlığımız ağaçlandırma için bize köy yamacından yer vermişti. Okul olarak buranın ağaçlandırılması için öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle 8 yıllık proje hazırladık. Geçen yıl 130 adet, bu yıl da 50 adet çam fıstığı ve karaçam dikimi yaptık. Her yıl bu alana fidan dikimi yapılacak ve fidanlarımız düzenli olarak bakılacak." dedi. 

Ağaçlandırma alanı çevresinin dikenli tel ile çevrilmesi için muhtarlıktan söz aldıklarını belirten Muratoğlu, "Bu yıl bunu hayata geçireceğiz. Amacımız diktiğimiz ağaçları kaderine terk etmek değil, tam tersine kontrol ederek büyümesini sağlamaktır. Minik öğrencilerimiz diktiği fidanlar okuldan çıkana kadar büyümüş olacak ve her öğrencimizin dikili ağacı olacaktır." diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 18:06:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?