3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

50 minik bağlama öğreniyor

Manisa'nın Kula ilçesine bağlı Gökçeören beldesinde Halk Eğitim Merkezi ve belediye işbirliğiyle, ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik bağlama kursu açıldı.

Kursla ilgili Gökçeören beldesi Ulupınar İlköğretim Okulu'nda tören düzenlendi.

Törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Haydar Kaşıkçı, Belediye Başkanı Hikmet Bacak, Kula Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şevket Akar ve davetliler katıldı. Akar, ilçe merkezinde ve Gökçeören beldesinde açtıkları çeşitli beceri ve diğer kursların ardından yaz dönemi için, öğrencileri kötü alışkanlıklardan korumaka amacıyla bağlama kursu düzenlediklerini belirtti.

Akar ayrıca, yerel sanatçı Sami Dinç tarafından verilecek bağlama kursuna 35'i kız 50 öğrencinin katıldığını ve kursun iki ay devam edeceğini açıkladı.İlçe Milli Eğitim Müdürü Haydar Kaşıkçı da, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün bir çok mesleki kurs açtığını, yaz dönemi için açılan bağlama kursunun da önemli olduğunu ifade etti.

Kaşıkçı, "Bu kurs sayesinde hem öğrencilerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmuş olacağız hem de kültürümüzün bir parçası olan bağlamayı öğretip türkülerimizi yaşatacağız." dedi. Daha sonra kursun açılışı gerçekleştirildi. Kursu başarıyla bitirenlere sertifika verileceği bildirildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 16:13:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?