5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

50 yıllık dava böyle bitti

MUSULCALI KÖYÜ ŞAŞKIN

Turgutlu ilçesine bağlı Musulcalı köyü sakinleri, geçen günlerde ellerine ulaşan bir mahkeme kararıyla şok oldu. Dedelerinden kalan yaklaşık 150 yıla dayanan topraklarını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya gelen köylüler arazilerini vermemek için harekete geçti. 14.03.1960 tarihinde kadastro tarafından maliye arazilerini geri almak amacıyla açılan dava 50 yıl sonra sonuçlandı. Turgutlu'ya bağlı Sarıbey Köyü Gediz Kenarı mevkii 568 parselde bulunan Musulcalı köyünden yaklaşık 160 kişinin kullandığı 5 bin 800 dönüm arazi ile ilgili Turgutlu Kadastro Mahkemesi'nin verdiği kararla söz konusu arazilerin maliyeye geçmesi kararı çıktı.

Dedelerinden miras kalan yıllardır işledikleri toprakları kaybetmek üzere olan yaklaşık 160 kişi, verilen kararın iptal edilmesi için hukuki mücadele başlattı. Bu davanın açıldığı yıldan bu yana toplam 4 avukat ile mücadele veren köyüler iki avukatın hayatını kaybettiğini bir avukatında davadan çekildiğini son avukatın davalara girmediğini iddia etti.

Kadastro tarafından tutulan avukat ve mahkeme masraflarının da köylülerden tahsil edilmesi kararı köylüler arasında yaşanan şoku ikiye katladı. Köy sakinlerinden Fuat Pala, Hamit Zeybek, Seyfettin Aksel ve Hasan Akgül, arazilerin dedelerinden kaldığını belirterek "Araziler Musulcalı köyü sakinlerine ait. 1960 yılında açılan bir dava nasıl oldu da 50 yıl sonra bu şekilde sonuçlandı. Biz bu yaşananlara inanamıyoruz. Bu arazilerin ellerimizden alınması ile ne köylü kalır ne de çiftçi bunun için hukuki bir mücadele başlatıyoruz. Arazilerin alınması demek bizim tamamen tükenmemiz demek bunun bir yanlışlık olduğuna inanıyoruz. Yetkililerden bu konuyla ilgili yardım bekliyoruz."

MUSULCALI KÖYÜ ŞAŞKIN
İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2010 Pazartesi 14:36:01
Güncelleme :19 Nisan 2010 Pazartesi 16:03:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?