3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

53 metrede ekmek kavgası

Sarıgöl Siteler mahallesinde bir hayırsever tarafından yaptırılan cami minaresinin üstünde çalışan işçiler 53 metre yükseklikte ekmek parası kazanıyorlar.

Süleyman Doğrukul (54) ve oğulları Münip Doğrukul (30) ile Halil İbrahim Doğrukul (29) minare yaparak hayatlarını kazanıyorlar. Ege Bölgesi’nde çeşitli il, ilçe, belde ve köylerde bugüne kadar 109 minare yapan Doğrukul ailesinin son durağı Sarıgöl oldu.

Baba Süleyman Doğrukul, “Mesleğim çok güzel ancak, sürekli yükseklikte çalışmaktayız. Bu nedenle de bizim mesleğe çırak veren ya da ilgi duyan olmadı. Yalnız yapılmıyor. Oğullarıma minarecilik mesleğini öğretmeye karar verdim. 1998 yılından bu yana da birlikte çalışıyoruz. Üçümüzde yükseklere çıkmaktan korkmuyoruz” dedi.

Münip Doğrukul ise “Bu mesleği kardeşimle birlikte babamızdan öğrendik. Ailece minarecilik yapmaktayız. Babamın 109.camisi, kardeşimle ben ise 68.minare yapımında birlikte çalışmaktayız. Gerçekten yüksekte çalışmayı alıştık. Korkmuyoruz. Ancak yine de tedbiri elden bırakmıyoruz. Minarenin yapımında her türlü iş güvenliğini almaktayız. Bizim mesleğimiz gereği ekmek paramızı bizler yüksekten kazanmak zorundayız" dedi.

Siteler mahallesi sakinleri ise minare yapımını meraklı gözlerle takip ediyorlar.

iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 18:48:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?