4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

55 genç doktor kep giydi

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi'nin 9. dönem mezuniyet töreninde, 55 genç doktor kep giydi.

Mezuniyet törenine Garnizon Komutanı Tuğgeneral Naim Babüroğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Emniyet Müdürü Adem Aydemir, Rektör Prof. Dr. Semra Öncü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Güzel, Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kor Yereli ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Abalı başta olmak üzere, öğretim üyeleri, daire müdürleri ve öğrenci ailelerinden oluşan kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Fakültenin dönem 1.'si Dr. Selime Özen mezun olan arkadaşları adına yaptığı konuşmada, “Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde en önde gelen avantajımız, hocalarımızla birebir diyalog kurabilme olanağıydı. Hatta bir diyalogdan da öte, sıcak birer arkadaşlık kurabilmemizdi. Ata'mızın ilke ve devrimlerine bağlı aydın hekimler olarak bizi yetiştirmek için özveriyle çalışan hocalarıma ve onları tanıdığım için kendimi dünyanın en şanslı insanı olarak saydığım dostlarıma sonsuz teşekkürler.” dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kor Yereli de öğrenci velilerine seslenerek, "Sizlerin bugün çok mutlu, gururlu ve bir o kadar da heyecanlı olduğunuzun farkındayım. Vermiş olduğunuz destek ile ülkemizin yeni doktorlar kazanmasında çok önemli rol oynadınız. Şüpheniz olmasın ki bu genç doktorlar ülkemizin her köşesine götürecekleri sağlık hizmeti ile sizlerin ve bizim gurur kaynağımız olmaya devam edecekler. Ülkemizin hekim ordusunun bu en yeni neferlerinin yetişmesi sürecinde maddi ve manevi zorluklar yaşamış olduğunuzu biliyorum. Şu anda görmekte olduğunuz tablonun ise çekmiş olduğunuz her türlü sıkıntı ve yorgunluğunuzu hafifleteceğine inanıyorum. Sizlere genç doktorlarımızla hep birlikte gurur duyacağımız güzel bir gelecek diliyorum." diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Semra Öncü'nün de konuşma yaptığı mezuniyet töreni, Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Onağ'ın, yeni mezunlara Hipokrat Andı'nı okutmasıyla devam etti. Dönem 1.'si Dr Selime Özen'e Garnizon Komutanı Tuğgeneral Naim Babüroğlu, 2. Dr. Fatih Kahvecioğlu'na Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, 3. Dr. Tuğçe Özakapu'ya ise Rektör Prof. Dr. Semra Öncü'nün ödüllerini takdim ettiği mezuniyet törenini, 10 Yıl Marşı'nın hep birlikte okunması ve ardından gerçekleştirilen kokteylle sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 14:30:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?