30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

6 kez görevden alındı tazmitan kazandı

Geçen Nisan ayında 14 yıl yaptığı Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü görevini bırakarak emekliye ayrılan Hasan Özdemir, kendisini defalarca görevden alan Milli Eğitim Bakanlığı hakkında açtığı tazminat davasını kazandı.


Görev yaptığı süre içinde 6 kez bakanlık tarafından başka illere tayin edilen ancak her seferinde mahkeme kararıyla geri dönen Özdemir, Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü görevini devam ettirdi. Hasan Özdemir emekliye ayrıldıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı hakkında tazminat davası açtı. Sık sık görevden alındığı için maddi ve manevi kayba uğradığını iddia eden Özdemir'i haklı bulan İdare Mahkemesi, Milli Eğitim Bakanlığı'nı 5 milyar tazminat ödemeye mahkum etti. Faiziyle birlikte 8 milyarı bulan tazminat miktarı Hasan Özdemir'in hesabına yatırıldı.


Siyasi müdahaleler yüzünden görevini yapamadığına dikkat çeken Özdemir, şöyle konuştu: "Ben yıllarca devletime, milletime yararlı bir bürokrat olabilmek için çaba sarf ettim. Ancak defalarca görevden alındım. Bu nedenle görevimi yapamadım. Açtığım tazminat davasında mahkeme beni haklı buldu".


Mahkeme kararında ise şu ifadelere yer verildi: "Davacının çeşitli defalar görevinden alınması ve bu işlemlere karşı açtığı davalarda lehine kararlar çıkmasına rağmen idarenin davacının görevine iade edilmesinden çok kısa süre sonra tekrar davacıyı görevinden aldığı hususları göz önünde bulundurulduğunda, davacının asli görevini yapamaz duruma gelmiştir" denildi.


Hasan Özdemir Nisan ayında emekliye ayrılma kararı almış ve kimseye kırgın olmadığını açıklamıştı.

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 18:50:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?