3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

6 kişi peynirden zehirlendi

Manisa'da 6 kişilik bir aile sabah kahvaltısında yedikleri peynirden zehirlenerek hastanelik oldu.

Edinilen bilgiye göre, merkeze bağlı Sarınasuhlar köyünde kendi yaptıkları peynirden yiyen aynı aileden 6 kişi zehirlendi. Manisa İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli personel Hasan Kafkas (45), iznini kullanmak için Sarınasuhlar köyündeki eşi Emine Gül Kafkas'ın (42) annesi Şengül Arpa'nın (63) evine çocukları ve baldızları ile birlikte gittiler.

Sabah kahvaltısında kayınvalidesi Şengül Kafkas'ın yaptığı peyniri yiyen Hasan Kafkas (45), eşi Emine Gül Kafkas (42), kızları Büşra Kafkas (18), baldızları Asiye Danacıoğlu (34) ve Şengül Danacıoğlu (31) iki saat sonra mide bulantısı ve kusmaya bağlı olarak acil 112 ekibine haber verdiler.

Sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalede ailenin peynirden zehirlendiği tespit edildi. 6 ambulansla Hasan Kafkas, eşi Emine Gül Kafkas ile kızları Büşra Kafkas Manisa Merkez Devlet Hastanesi acil servisine kaldırılırken, baldızları Şengül Danacıoğlu, Asiye Danacıoğlu ve kayınvaldeleri Şengül Arpa ise Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi acil servisine kaldırılarak müşahede altına alındılar.

Zehirlenenlerin arasında yer alan baba Hasan Kafkas, "Biz kayınvalidemizi ziyarete gitmiştik. Sabah yaptığımız kahvaltıda kayınvalidemin yaptığı peyniri yedik. Aradan geçen iki saat sonra ben, eşim, kızım ve baldızlar kusmaya başladık. İlk etapta hemen kendimize ayran yapıp içtik. Ancak olayın ciddiyetini anlayınca Acil 112 ekiplerine haber verdik. Bize söyledikleri peynirden zehirlendiğimiz oldu'' diye konuştu.

Aile fertlerinin durumlarının iyi olduğu ve iki gün müddet ile hastanelerde müşahede altında tutulacağı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 17:34:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?