3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

6 puanlık maçı kaybettik

MANİSASPOR - KAYSERİSPOR MAÇININ ARDINDAN

Turkcell Süper Lig'in 14. haftasında Kayserispor, Manisaspor deplasmanından 1-0 galip ayrıldı.

Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanan maçtan sonra değerlendirme yapan Kayserispor Teknik Direktörü Hakkı Tolunay Kafkas" Lig'in çok iyi takımlarından olan Manisaspor'u sahasında yenmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yüksek tempolu sert, atanın kazanacağı bir maçtı. Bizim için gerçekten çok zordu. Çok önemli bir silahımızın eksik olmasına rağmen maçı kazandık. Manisaspor bugün çok iyi oynadı. Biz sadece mücadele ettik. Sizde takdir ederseniz ki iyi bir takıma karşı oynadık. 90 dakika boyunca koşan pres yapan çok iyi bir takım var. Oynadığı futbol ve aldığı neticeler doğru orantılı değil bunu içten söylüyorum. Kimseye yaranmak için söylemiyorum. Söylediğim gibi maçı Manisaspor'da kazanabilirdi. Manisaspor'a bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum. Bizde artık zirve yarışı içerisinde olduk. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Devam ettirmek için büyük bir mücadele vereceğiz. Önümüzde Bursaspor maçımız var onu da kazanmak istiyoruz" dedi. Cangele'nin gördüğü kırmızı kartı haksız bulduğunu ifade eden Kafkas, "Cangele'nin el ile oynamasından önce bir faul var. Hakem faulü görmedi. Maalesef attı. Yapacak bir şey yok" diye konuştu.

"Kayserispor maçı dengeli ve iyi oynadığımız bir maçtı diyen" Manisaspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise, "Oyunun başında Kayserispor forvet hattının güçlü olduğunu biliyorduk. Onu durdurduk. Fazla bir pozisyon vermedik. Bizim de özellikle ikinci yarının başında iki tane net pozisyonumuz var. İçerideki maçları kazanamama alışkanlığımızı sürdürüyoruz. Ama atmamız gerekiyor. Gol bulmamızda gerekiyor. Çünkü çok net pozisyonlarımızda var. Tabi yenilginin mazereti olmaz. Ama kötü oynamadığımız bir maç. Mücadele ettiğimiz, istekli oynadığımız bir maç. Bir tane top geliyor ve gol yiyoruz. Buna da bir anlam veremedik. Demek ki daha sağlıklı oynamamız gerekiyor. Bulduğumuz pozisyonları değerlendirmemiz gerekiyor. Bu maç bizim için önemliydi. 6 puanlık bir maçtı. Bu hafta Ankaraspor'u bay geçip puanımızı 20 yapma şansımız vardı. Ama şu dönemden sonra yapacak bir şeyimiz yok. Devam edeceğiz. Bu mağlubiyetleri farklı yerlerde farklı zamanlarda çıkarmamız gerekiyor."

Kayserispor oyuncusu Hakan Aslantaş ise çok zorlu bir maç oynadıklarını dile getirerek, "Manisaspor çok fazla mücadele etti. Seyircilere çok zevkli bir maç izlettiğimizi düşünüyorum. Nitekim biz galip geldik mutluyuz. Lig sıralamasının üstünde yer alan takımlar puan kaybetti. Bu bizi çok motive etti. Haftaya Bursaspor maçımız var. Şuan takımımız çok iyi gidiyor. İnşallah böyle gitmeye devam eder. Haftaya da Bursaspor'u yenip üst sıraları yakalamak istiyoruz" dedi.

Manisaspor forvet oyuncusu Ergin Keleş maç için söylenecek çok şey olduğunu fakat skor tabelasına bakıldığında mağlup olan takımın Manisaspor olduğunu ifade ederek, "Rakiplerimizin kazandığı bir hafta. Bu maça çıkmadan önce aslında pek fazla iyi futbol veya kötü futbolu düşünerek bu maça çıkmadık. Maçın sonunda skor tabelasında Manisaspor'un üstünlüğü olması gerekiyordu. Bunu düşünerek bunu hedefleyerek maça çıktık. Ama aslını isterseniz düşündüğümüzün tam tersi oldu. Maç boyunca üstün oynayan taraf

pozisyona giren taraf bizdik. Fakat maç sonuna baktığımız zaman 1-0 mağlup olduk. Rakibimiz son haftalarda iyi futbol oynayan iyi bir çıkış yakalayan bir takım. Bugün maçı daha çok isteyen taraf, maç içerisinde ne yaptığını daha iyi bilen taraf, daha organize ataklar yapabilen taraf bizdik. Gol pozisyonları bulduk. Özellikle ikinci yarının başında hem benim hem Simpson'un yakaladığı şanslar vardı. Bunları atamadık. Rakip net bir pozisyon bulamamasına rağmen. Vurduğu bir şut ile golü yaptı. Üzgünüz" dedi.

Özeleştirisini de yapan Keleş, "Şahsım adına yakaladığım pozisyonları gol yapmam gerekiyor. Sonuçta yakaladığım pozisyonda golü atıp orada atıp üç puanı almamız gerekiyor. Atamıyorsun hani tabiri caizse atamayana atarlar kuralı işliyor. Rakip geliyor ve golü yapıyor" diye konuştu.

MANİSASPOR - KAYSERİSPOR MAÇININ ARDINDAN
İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2009 Pazar 17:34:03
Güncelleme :30 Kasım 2009 Pazartesi 11:24:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?