5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

6 yılda 11 milyon fidan dağıtıldı

MANİSA'DA 6 YILDA 11 MİLYON FİDAN DAĞITILDI

Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, hükümetin son 6 yılda tarıma verdiği desteğe dikkat çekerek, bu sürede köylere toplam 11 milyon fidan dağıtıldığını hatırlattı.

Manisa Özel İdaresi tarafından köylere fidan dağıtımı yapıldı. Muradiye Orman Fidanlığı Üretim Merkezi'nde gerçekleştirilen fidan dağıtımına İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız'ın yanı sıra, Çevre ve Orman Müdürü Yahya Güngör, İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Onaylı, Yunt-Der Başkanı Mustafa Uyumaz, Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Gürler ve çok sayıda köy muhtarı katıldı.

Gördes, Alaşehir ve Saruhanlı'nın 7 köyüne, Soma ve Köprübaşı'nın 8 köyüne, Kula'nın 20, Demirci'nin 30, merkezin 40 köyü, Kırkağıç'ın 9 köyü ve Sarıgöl'ün 14 köyü olmak üzere 151 köye badem, kiraz, ceviz fidanı dağıtılarak tarımsal üretime katkı sağlandı.

Fidan dağıtımında konuşan Çevre ve Orman Müdürü Yahya Güngör, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan Milli Ağaçlandırma Seferberliği çerçevesinde yapılan fidan desteğinin her geçen gün artarak devam ettiğini söyledi. 151 köye 20 bin adet badem, 20 bin 400 adet mahlep ve 10 bin adet ceviz fidanı dağıtıldığını da belirten Güngör, yapılan fidan desteğiyle köylerin ekonomik gelişmesinin olumlu yönde olduğunu belirtti.

İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız ise fidan dağıtım sayesinde köylerden kente göçün önemli ölçüde azaldığını kaydetti. Önceki hükümetlerin oy almak için gösterdiği gayreti hizmette göstermediğini öne süren Yıldız, son 6 yılda 11 milyon fidan dağıtıldığını açıkladı. Başkan Yıldız, “Köylerimizdeki insanlarımızın köylerinde tutunabilmeleri ve daha refah içerisinde yaşayabilmeleri için fidan dağıtımına öncelik veriyoruz. Yıllar önce bu fidan desteğinin neden yapılmadığını anlamaya çalışıyorum. Bu gün verdiğimiz fidan desteği 10 yıl önce verilmiş olsaydı bu gün köylerimizde vatandaşlarımız daha iyi koşullarda yaşamış olurdu. Şimdiye kadar görev alan hükümetler halkın oyunu almak için gösterdikleri gayreti ihtiyaçları karşılamak için göstermediklerinden, AK Parti'nin halka verdiği sözü tuttuğunu görünce, 7 yıldır halk AK Parti'ye desteğini sürdürmüştür. Bakın 6 yılda fidan desteği 11 milyona ulaştı. Bu günde 151 köye 54 bin adet fidan desteği verdik. Eğer bizden önceki hükümetler halka hizmet etmiş olsaydı kırsal alanlarımız bu kadar fakir düşmezdi.”diye konuştu.

Fidan dağıtımı programında ilk fidan teslimi Muhtarlar Derneği Başkanı ve Ortaköy Muhtarı Mustafa Gürler'e teslim edildi.

MANİSA'DA 6 YILDA 11 MİLYON FİDAN DAĞITILDI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2010 Cuma 16:26:03
Güncelleme :19 Şubat 2010 Cuma 16:29:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?