5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

60 yaşında ehliyet aldı

7 TORUN SAHİBİ İSA ULAŞ, 60 YAŞINDA EHLİYET ALDI

Manisa’nın Salihli ilçesinde evli ve üç çocuk babası İsa Ulaş (60), ilerleyen yaşına rağmen girdiği sürücü belgesi sınavını kazanarak 60 yaşında motosiklet ehliyeti sahibi oldu.

Sürücü belgesi almak için Salihli’deki sürücü kursuna başvurduğunu belirten Ulaş, “ 12 yaşından beri araç kullanıyorum. Bu zamana kadar hiç ceza yemedim. Ancak televizyonlarda gazetelerde her gün kaza haberlerini okuyoruz. Ve uzmanlar bu kazaların yüzde 90'nın sürücü hatalarından kaynaklandığını belirtiyorlar. Her ne kadar pratikte direksiyon tecrübem ve bilgim olsa da bu işin teknik yönlerini de öğrenmek için kursa başvurmaya karar verdim. Ve sürücü belgesi için müracaatta bulundum. Yazılı sınavı ve direksiyon sınavından geçip sürücü belgesi almaya hak kazandım.” dedi.

Sürücü kursu yetkilisi Yunus Çimen ise, "İsa amca kursa gelerek motosiklet ehliyeti almak istediğini söylediğinde hem şaşırdık hem de sevindik. Kendisi, 3 çocuk ve 7 torun sahibi olmasına rağmen sürücü belgesiz araç kullanan gençlere ders olacak bir davranış göstermiştir. İsa amcamız ilerlemiş yaşına rağmen bütün sınavları tek seferde ve yüksek puanlarla geçerek öğrenmenin yaşının olmadığını bir kez daha kanıtlamıştır. Kendisini tebrik ederiyorum." diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2010 Pazar 14:30:02
Güncelleme :21 Mart 2010 Pazar 14:39:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?