5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

60 yıl sonra büyük sevinç

ELEKTRİĞE KAVUŞAN KÖYDE DAVUL ZURNALI SEVİNÇ

Manisa'nın Selendi ilçesine bağlı Kazıklı köyünde, 21. yüzyılda hala elektriksiz yaşam mücadelesi vermeleriyle gündeme gelen Kayabaşı Mahallesi sakinleri nihayet elektriğe kavuştu. 60 yıl aradan sonra elektriğe kavuşan köylüler, davul zurna ile kutlama yaptı.

Kazıklı köyüne 5 km mesafede bulunan 7 hane ve 35 nüfuslu Kayabaşı Mahallesi'nin sakinleri, elektrik olmadığı için gaz lambası ışığında yaşam mücadelesi veriyordu. Evlerde buzdolabı, televizyon gibi elektrikli ev eşyaları kullanılamazken, okula giden öğrenciler ders çalışmakta büyük sıkıntılar yaşıyor, vatandaşlar cep telefonlarını şarj edebilmek için bile 5 km uzaklıktaki köy merkezine gitmek zorunda kalıyordu. Adeta çağ dışı bir hayat süren Kayabaşı Mahallesi sakinlerinin elektrik hizmeti talepleri ve

şikayetleri çeşitli sebepler öne sürülerek erteleniyordu. Kazıklı Köyü Muhtarı İsmail Aygün'ün mahalleye elektrik hizmetinin getirilmesi yönünde devam eden girişimleri, Kaymakam Selim Palamut döneminde nihayet sonuç verdi. İl Genel Meclisi üyeleri Mehmet Ünver ve Orhan Tutar'ın da girişimleriyle, Manisa Tedaş İl Müdürlüğü köye elektrik hattı çekilebilmesi için malzeme gönderdi. Selendi Tedaş ekipleri 4 ay içeriside mahalleye hat çekerek enerji verilmesini sağladı.

Elektriğin gelmesiyle aydınlanan mahallede büyük coşku yaşandı. Davul zurna ile yapılan kutlamaya Kaymakam Selim Palamut, Tedaş İşletme Şefi İlker Yiğit İl Genel Meclisi üyeleri Mehmet Ünver ve Orhan Tutar katıldı. Protokol ve köylüler davul zurna eşliğine halay çekip oynadı.

Selendi Çok Programlı Lisesi'ne giden 17 yaşındaki Şahin Kızılaslan, "Akşam olduğunda ders çalışmak için gaz lambası veya tüplü löküz kullanıyordum. Bazen ailem benim kullandığım gaz lambasını alırdı ben de karanlıkta ders yapamaz hale gelirdim. Artık elektriğimiz var. Evimiz aydınlandı. Hatta cep telefonlarımızı da şarj etmek için merkez köye veya ilçeye gitmemize gerek kalmadı. Çok sevinçliyiz" dedi.

7 çocuk, 9 torun sahibi 72 yaşındaki Emine Kızılaslan da, "Bu yaşıma kadar hiç elektrik yüzü görmedim. Karanlıkta düşüp defalarca yaralandım, bir gözümü kaybettim. İnşallah diğer gözümü kaybetmeden mahallemize elektrik gelir diye bekledim şimdi ölmeden elektrik geldi. Artık ışığı gördüm gözüm açık gitmeyeceğim. Emeği geçenlerden Allah razı olsun" diye konuştu.

Köyün 15 aylık muhtarı İsmail Aygün, "Elektrik talebimiz defalarca yatırım programına alınmasına rağmen bir türlü yapılamamıştı. Defalarca Manisa ile Selendi arasında mekik dokudum. Tedaş İl Müdürü ve ilçe şefinin gayretiyle kısa sürede elektriğe kavuştuk. Mahalle sakinlerinin de birlik içerisinde çalışması sonucu karanlıktan aydınlığa çıktık" dedi.

Köylülere hitap eden Kaymakam Selim Palamut, "En kötü gününüz böyle olsun. Sizler el birliği olduğunuz takdirde yapılmayacak hiçbir iş olmaz. Her şeyi devletten bekleyemeyiz. Devlet-vatandaş işbirliği içerisinde her türlü yatırımı yapabilir" diye konuştu.

Kaymakam Palamut, daha sonra elektrik hattının açılışını yaptı. Muhtar İsmail Aygün, köyüne bağlı Kayabaşı Mahallesi'ne elektriğin getirilmesinde emeği geçen Kaymakam Palamut'a, Tedaş İşletme Şefi İlker Yiğit'e, İl Genel Meclisi üyeleri Mehmet Ünver ve Orhan Tutar'a şükran plaketi verdi.

ELEKTRİĞE KAVUŞAN KÖYDE DAVUL ZURNALI SEVİNÇ
ELEKTRİĞE KAVUŞAN KÖYDE DAVUL ZURNALI SEVİNÇ
ELEKTRİĞE KAVUŞAN KÖYDE DAVUL ZURNALI SEVİNÇ
ELEKTRİĞE KAVUŞAN KÖYDE DAVUL ZURNALI SEVİNÇ
ELEKTRİĞE KAVUŞAN KÖYDE DAVUL ZURNALI SEVİNÇ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2010 Cumartesi 15:07:04
Güncelleme :17 Temmuz 2010 Cumartesi 18:52:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?