30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

7. Cumhurbaşkanı Manisa'da

7.Cumhurbaşkanı Kenan Evren geçtiğimiz aylarda göreve başlayan Manisa Valisi Celalettin Güvenç’i makamında ziyaret ederek, başarılar diledi.


7.Cumhurbaşkanı Kenan Evren Manisa Valiliği önünde Vali Celalettin Güvenç ve kurum amirleri tarafından karşılandı. 90 yaşında olan Kenan Evren Valiliğin merdivenlerini ağır adımlarla çıktı. Zaman zaman durup dinlenen Evren valilik özeldefterini imzaladıktan sonra Vali Güvenç’in makamına geçti

FORMUMU SPORA BORÇLUYUM
Cumhurbaşkanlığı görevi sona erdikten sonra Marmaris’e yerleştiğini hatırlatan Kenan Evren, “Orda bol bol yürüyüş yaptım. O yürüyüş sayesinde formumu kaybetmedim. Ama artık 90’nı aşınca ağırlaşmaya başladık. Zaten doktorlar 20 dakika yürümeme izin verdi. Onun için hala merdivenleri çıkabiliyorum.”dedi.


TÜRKİYE ÇOK GELİŞTİ
1929’da Manisa’ya geldiğinde bir tane ortaokul bulunduğunu söyleyen Kenan Evren, “O zamanlar Manisa’nın ilçelerinde ortaokul yoktu. Ben Alaşehir’de ilkokulu bitirdikten sonra buraya parasız yatılı okul okumak için geldim. Sadece Manisa’da bir tane ortaokul vardı. Türkiye böyleydi. Türkiye o noktalardan geldi buraya. 1927 senesinde Türkiye’deki lise sayısı ya 26 ya 27’ydi. O zaman ilkokulu bitiren okur yazar sayılıyordu. Türkiye gittikçe gelişiyor. Yollarda kamyonlardan, trafikten dolayı zor geldik. Eskiden Alaşehir’den İzmir’e yalnız tiren işlerdi. İki tren kalkardı. İzmir buradaki insanlar için büyük bir şehirdi. Fuar zamanı trenlerle insanlar taşınırdı. Egeliler tramvaya bindim diye sevinirdi. Turgutlu’da bir mezarlık yapmış belediye başkanı, ben böyle bir mezarlık görmedim. Modern bir mezarlık. İşte Türkiye bu. Ama bunlar da kafi değil. Bunları da kafi görmemek lazım. Eskileri gördüğümüz için bunlar bize çok farklı geliyor.”dedi.


Aslen Manisalı olduğunu hatırlatan Evren, “Manisa benim memleketim. Alaşehirliyim. Onun için her vali geldiğinde mutlaka ziyaret ederim. Sayın Valiyi de bu nedenle ziyarete geldim. ‘Hayırlı uğurlu olsun demek’ için buradayım.”dedi.
Ziyaret basına kapalı olarak devam etti.

iha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 15:49:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?