4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

7 yıl sonra yeniden…

Manisa'nın Salihli ilçesinde 7 yıldır inşaat halinde bekleyen Atatürk Gençlik Merkezi ve Orta Öğretim Yurdu'nun yarım kalan bloklarının yapım ihalesinin 25 Mayıs'ta düzenleneceği açıklandı.

4 bin 970 metre kare alan üzerine 3 blok halinde yapılacak olan Atatürk Gençlik Merkezi ve Orta Öğretim Öğrenci Yurdu, tüm bloklarıyla yakında hizmete giriyor. 1992 yılında dönemin İçişleri Bakanı Muzaffer Ecemiş tarafından temeli atılan Atatürk Gençlik Merkezi ve Orta Öğretim Öğrenci Yurdu'nun kız öğrenciler için planlanan C bloğu bir yılda tamamlanmış ve 2003 yılında dönemin TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın katıldığı törenle hizmete açılmıştı.

Erkek öğrencilerin kalacağı B bloğun yapım işini üstlenen Kültür Sanat Spor ve Eğitim Vakfı, maddi imkansızlıklar nedeniyle inşaatı tamamlayamayınca inşaat yarım kalmıştı. Bu arada, Latif Irmak başkanlığındaki Kültür Sanat Spor ve Eğitim Vakfı, tüm haklarından feragat ederek inşaat yapım işini Salihli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na devremişti. Bunun üzerine Manisa İl Özel İdaresi YTL ödenek çıkartarak inşaatı 2008 yılı yatırım programına aldı. İl Özel İdaresi'nin de 25 Mayıs tarihinde B Blok'un yapımı için ihaleye çıkacağı açıklandı.

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 16:15:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?