30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

8 ev kül oldu

Manisa'nın Akhisar ilçesine bağlı Çıtak Köyü'nde çıkan yangında 8 ev ve iki bakkal tamamen yandı. Alınan bilgiye göre, saat 01.30 sıralarında Ayşe Ay'ın (87) evinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.


Yangın daha sonra evin bitişiğindeki oğlu İsmail Ay'a ait bakkal dükkanına sıçradı. Bakkalda bulunan tüplerin patlaması sonucu bir anda büyüyen yangında, alevler çevredeki evleri de sardı. Yangına ilk müdahaleyi, köye 3 kilometre uzakta bulunan Dağdere Beldesi İtfaiye ekipleri yaptı. Söndürme çalışmalarına daha sonra Gördes, Akhisar, Saruhanlı ve çevre beldelerin itfaiye ekipleri de destek verdi. Söndürme çalışmaları sırasında, Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve Manisa İl Jandarma Alay Komutanı Albay Eyüp Menay da ekipleri yönetti. Yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun çabaları ile söndürüldü.


Akhisar Kaymakamı Çek, meydana gelen yangın ile yaptığı açıklamada, ''Söndürme çalışmaları, sert esen rüzgar nedeniyle güçlükle yapıldı. Soğutma çalışmaları sürdürülüyor. Çıkış nedeni henüz kesinlik kazanmadı'' dedi. Çek, yangının başladığı evde oturan Ay'ın da kayıp olduğunu belirterek, söndürme çalışmaları sonrasında yaşlı kadına ait evde cesede benzer bir cisim bulunduğunu, ancak bunun bir insana mı yoksa hayvana mı ait olduğunun yapılacak incelemeden sonra belli olacağını söyledi. Annesinin çok yaşlı olduğunu belirten İsmail Ay da ''Annemden şu ana kadar haber alamadık'' dedi. Olay yerine sabah saatlerinde gelen Akhisar Kızılay ekipleri de mağdur olan ailelere battaniye, su bidonu, yatak ve çadır ikmalinde bulundu.

SAVCILIK SORUŞTURMAYI SÜRDÜRÜYOR
Çıtak köyünde çıkan yangın sonrasında olayın soruşturmasını yürrütmek üzere Akhisar Cumhuriyet Savcısı köye geldi. Yangında yanarak hayatını kaybettiği belirtilen Ayşe Ay'ın evinden alınan kemik örnekleri İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 15:46:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?