30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

8.sınıflara insan hakları dersi

Akhisar İlçe İnsan Hakları Kurulu Eğitim Komisyonu Başkanı Av. Leyla Varış, periyodik olarak uyguladığı İnsan Hakları Seminerini, Bekir Pehlivanoğlu İlköğretim Okulu çok amaçlı Kültür Salonunda 8.sınıf öğrencilerine verdi.

Bekir Pehlivanoğlu İlköğretim Okulu Öğrencileri İlçe İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Leyla Varış’ın verdiği semineri dikkatle dinlediler. Seminere Akhisar İnsan Hakları Kurulu üyeleri Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, İlçe İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Leyla Varış, İnsan Hakları İhlalleri Araştırma İnceleme ve Değerlendirme Komisyon Başkanı Av. Bahadır Yenişehirlioğlu, Akhisar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı H. İbrahim Doğan, İsmail Doğramacı, Halil İbrahim Kulaksız, Tahsin Uyar, Sinem Kabasakal, Kemal Başer, Kenan Molla, Bekir Pehlivanoğlu İlköğretim Okulu Müdürü Mücahit Şahin, müdür yardımcısı İsmail Şahan, öğretmenler Mustafa Kuzucuk, Nefize Erdost, Burhan Topçuoğlu, Melek Kındıroğlu ve öğrenciler katıldı.

Av.Leyla Varış; İnsan haklarının tanıtımı ve özellikleri, İnsan Hakları Sözleşmesi ve Avrupa İnsan Hakları ve sözleşme maddeleri, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, İlçe İnsan Hakları ilçe kurullarının kuruluşu, görevleri, işleyişi ve müracaat yolları ile müracaatlarının ne şekilde yapılacağını anlattı. Bir saat süren seminerde öğrenciler insan hakları konularını öğrenmek için Av. Leyla Varış’ı soru yağmuruna tuttular.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 18:29:28
Güncelleme :17 Eylül 2008 Çarşamba 22:37:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?