30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

85. yılda büyük coşku

Cumhuriyetin kuruluşunun 85. yıldönümü nedeniyle kutlamalara katılan genç yaşlı binlerce Manisalı, büyük coşku yaşadı.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen kutlamalara Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Tugay Komutanı Tuğgeneral Naim Babüroğlu, Belediye Başkanı Bülent Kar, CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, MHP Manisa Milletvekili Mustafa Enöz, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Semra Öncü, Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, Emniyet Müdürü Adem Aydemir, askeri ve sivil erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören öncesinde Vali Güvenç, Tuğgeneral Babüroğlu ve Başkan Kar ellerinde Türk bayraklarıyla kutlamaları izlemeye gelen binlerce kişiyi askeri aracın üstünde selamladı.

Törende bir konuşma yapan Vali Celaleetin Güvenç, tüm vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak birlik ve berberlik mesajları verdi. Vali Güvenç, “Hepinizin bildiği gibi Manisa; esaretten kurtuluşa, özgürlüğe ve Cumhuriyete giden yolda en fazla acı çekmiş İllerimizin başında gelmektedir. Salihli ve Manisa yangınlarının hatıraları halen tazedir. Bu nedenle siz değerli Manisalıların Cumhuriyetin kazanımları ve erdemleri konusunda daha derin bir şuur ve hafızaya sahip olduklarını biliyoruz ve bu meydan da bunu çok açık bir şekilde göstermektedir.”dedi.
“Cumhuriyet, Büyük Türk Milletinin binlerce yıllık tarih yürüyüşünün mutlu bir sentezidir.” diyen Vali Güvenç sözlerini şöyle sürdürdü: “Çağdaş uygarlığa yürüdüğümüz yolun, bizi dünya milletler ailesinin onurlu bir üyesi yapan rejimin adıdır. Bu bayram gününü, kendimize ve geleceğimize güvenme adına bir fırsat olarak değerlendirmeniz lazım. Başardıklarımızı, sahip olduklarımızı, ulaştığımız hayat ve gelişme düzeyini asla küçümsememeliyiz. Taş üstünde taş kalmamış yangın yeri bir yurt parçasından 85 yılda mamur, üretken, modern bir şehir, il ve ülke oluşturduk. Bugün Manisa, ürettiği muhtelif sanayi mamullerini dünyanın 150 ülkesine ihraç eder bir il durumdadır. Bundan gurur duyuyoruz. Ancak bu sorumluluğumuzu artırmaktadır ve daha çok çalışmak zorunda olduğumuzun bilincindeyiz.”

Gençlere seslenen Güvenç, “Sevgili gençler, Cumhuriyetin en büyük güvenci ve dayanağı olarak sizler, geleceği ve güzel yarınları temsil ediyorsunuz. Geçmişin değerleri ile zamanın gücü ve imkanları sizlerin çabaları ile yeni kazanımlara dönüşecek. Sizler aydınlık Türkiye’nin teminatı ve güvencelerisiniz.”diye konuştu.

Daha sonra çeşitli sportif müsabakalarda dereceye girenlere ödüller verildi.
Konuşmaların ardından tören geçişi yapıldı. Askeri bando eşliğinde yapılan geçiş sırasında özellikle asker ve gaziler alanı dolduran vatandaşlar ve protokol üyelerinden büyük alkış aldı. Her okuldan 44’er kişi olmak üzere yaklaşık 3 bin 500 öğrenci törende görev aldı.Cumhuriyet dönemindeki önemli gelişmeleri sembolize eden öğrencilerin hazırladığı kompozisyonlar büyük ilgi gördü.

Manisa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İtfaiye, İzci grupları, Kızılay gibi bir çok önemli kuruluş geçiş töreninde yer aldı. Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne bağlı esnaf odalarına ait araçların geçişinin ardından Motor Sporları Federasyonu’na bağlı motorize ekipleri protokol önünde kısa bir gösteri yaptı.

Çok sayıda vatandaş, Manisa Belediyesi Zabıta ekiplerinin dağıttığı bayraklarla geçiş törenini büyük coşku içinde izlediler. Doğu caddesi boyunca yolun sağında ve solunda toplanan vatandaşlar alkışlarla öğrencilere destek verdi. Coşkulu tören olaysız bir şekilde sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 14:05:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?