4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

85 kişilik kursa 664 başvuru

ÜCRETLİ MESLEK EDİNDİRME KURSUNA BÜYÜK İLGİ

Manisa'nın Kula ilçesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından açılacak 85 kişilik edindirme kurslarına 664 kişi müracat etti. Günlük 15 TL harçlık alacak asil ve yedek kursiyerler çekilen kuralarla belirlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında imzalanan İstihdam İçin Mesleki Eğitim Projesi (İMEP) protokolü kapsamında, Kula'da düzenlenecek meslek edindirme kurslarına büyük ilgi oldu. Kula Halk Eğitimi Merkezi ile Türkiye İş Kurumu Manisa İl Müdürlüğü arasında yapılan işbirliği ile işsiz gençlere yönelik Bilgisayar Ön Muhasebe 15 asil 15 yedek, Ev Mefruşatı 40 asil 40 yedek, Sıcak Mutfakçılık 15 asil 15 yedek ve maket ev kursuna alınacak 15 asil 15 yedek kursiyer için müracaat eden 664 kişi kura çekimine katıldı. Noter huzurunda toplam 85 asil ve 85 yedek kursiyer kura ile belirlendi. Kursiyerlere 6 ay devam edecek kurslar döneminde mesai günleri için İş-Kur tarafından günlük 15 TL harçlık ödeneceği, ayrıca öğrenci sigortası yapılacağı belirtildi.

Kula Halk Eğitim Müdürü Şevket Akar yaptığı açıklamada, meslek edindirme kurslarının yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü belirterek, çok yoğun bir dönemden geçtiklerini ifade etti. Kursların bayramdan sonra açılacağını kaydeden Akar, kursiyerlere şimdiden başarılar diledi. Bu arada, kura çekimini İlçe Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Belediye Başkanı Selim Aşkın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Haydar Kaşıkçı da takip etti.

ÜCRETLİ MESLEK EDİNDİRME KURSUNA BÜYÜK İLGİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 23:16:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?