5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

88. kurtuluş coşkusu

MANİSA'DA KURTULUŞ GÜNÜ COŞKUSU

Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yılı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da katılımıyla coşkuyla kutlandı.

Kutlama programı Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk ve Milli Egemenlik anıtına çelenk koyma töreniyle başladı. Törene Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Şenol, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Semra Öncü, AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi, MHP Manisa Milletvekilleri Mustafa Enöz, Erkan Akçay, daire müdürleri, kurum temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler, askeri

erkan ve vatandaşlar katıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan çelenk koyma töreninin ardından valilik makamında tebrikler kabul edildi. Tören daha sonra Hükümet Konağı önünde devam etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa'nın kurtuluş yıldönümünü gönderdikleri telgraf ile kutladı. Törende Ali Rıza Çevik İlköğretim Okulu öğrencilerinden Merve Turan, Atatürk Kurtuluş Savaşı isimli şiiri, Cenk Erdoğan ise Asker Koşması' isimli şiiri okudu.

Manisa'nın da içinde bulunduğu bereketli Anadolu topraklarının Anadolu insanının gayretiyle 88 yıl önce düşman işgalinden kurtulduğunu anlatan Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Kurtuluşun ardından harap ve bitap düşen insanımız, ikinci bir savaşa girişerek yakılıp yıkılan ülkeyi yeniden ayağa kaldırma mücadelesine girişti. Karakterinde bağımsızlık olan yüce Türk milleti, tarihteki 16 örneğinde olduğu gibi bir kez daha bağımsızlığını kazanarak devletini kurdu, bağımsızlık ülküsünden ödün vermedi"

dedi.

Yakılan yıkılan Manisa'nın yiğit ve cefakar Anadolu insanının gayretiyle yeşillendiği, bereketli topraklarının yardımıyla kalkınarak bugünlere ulaştığını anlatan Ergün, şunları söyledi: "Kanları ve canları pahasına bizlere emanet edilen bu kutsal topraklarda bugün bizler emaneti taşıyoruz. Verilen emaneti en iyi şekilde, Atamızın işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesini de hedef alarak taşımak, en önemli vazifemizdir. Bu süreçte muhakkak bizlerin öncelikli görevi, yerelden başlaması gereken kalkınmayı

iyi takip etmektir. Kalkınmak için yerelden başlayan hamlenin ülke bütününe yayılarak topyekün kalkınmayı gerçekleştirmesi kaçınılmazdır. Kalkınmayı sağlayacak olanda bizlerin azim ve kararlılığı ile öngörüleridir. Bu süreçte birlik beraberlik çok önemli. Bu milletin bağımsızlığının, birlik ve beraberliğinin korunması, vatan savunmasının parçasıdır."

Herkesin kurtuluş günü bayramını kutlayan Ergün, sözlerine şöyle devam etti: "Ülkemizin her alandaki bölünmez bütünlüğünü korumak pahasına, canını feda edebilecek, bağımsızlığına müdahaleyi, bir milletin şeref ve haysiyetine müdahale kabul eden bir neslin devamıyız. Kurtuluşunu kutladığımız bu aziz toprakların bekası için, ülkemizin bölünmez bütünlüğü, üniter yapısı ve milli özelliklerimize azami dikkat etmeliyiz. Gazi Atatürk'ün gerçekleşen öngörüsünde olduğu gibi, azim ve kararlılığımızı bugünde

yarında ortaya koymalıyız. Bu vesile ile Manisa'mızın düşman işgalinden kurtarılarak bağımsızlığına kavuşmasının 88. yıldönümünde, Türk milletinin şanlı tarihine zaferlerle imza atan, bağımsızlık sevdalısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz huzurunda bir kez daha saygıyla eğiliyorum. Hepimizin bayramı kutlu olsun."

MANİSA'DA KURTULUŞ GÜNÜ COŞKUSU
MANİSA'DA KURTULUŞ GÜNÜ COŞKUSU
MANİSA'DA KURTULUŞ GÜNÜ COŞKUSU
MANİSA'DA KURTULUŞ GÜNÜ COŞKUSU
MANİSA'DA KURTULUŞ GÜNÜ COŞKUSU
MANİSA'DA KURTULUŞ GÜNÜ COŞKUSU
MANİSA'DA KURTULUŞ GÜNÜ COŞKUSU
MANİSA'DA KURTULUŞ GÜNÜ COŞKUSU
MANİSA'DA KURTULUŞ GÜNÜ COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2010 Çarşamba 18:38:05
Güncelleme :8 Eylül 2010 Çarşamba 18:42:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?