5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

90 bin kişi okuma yazma bilmiyor

MANİSA'DA DOKSAN BİN OKUMA YAZMA BİLMEYEN VAR

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, Manisa ili genelinde 90 bin 786 kişinin okuma yazma bilmediğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'in himayesinde Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun yürüttüğü "Ana Kız Okuldayız" kampanyası çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Manisa Öğretmenevinde toplantı düzenlendi. Gediz Toplantı Salonu'ndaki görüşmeye İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy başkanlığında, Müdür Yardımcısı Şerafettin Yel, Merkez Halk Eğitim Müdürü İdris Avşar, sivil toplum kuruluşları, merkez ilçedeki mahalle muhtarları 37 İlköğretim okulu okul aile birliği başkanları, rehber öğretmenler katıldı.

Manisa merkezde açılan ve açılması gereken okuma yazma kurslarının yerleri hakkında katılımcıları bilgilendiren Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şerafettin Yel, "Okuma yazma kurslarının açılması için bir sayı kısıtlaması yok. 2 kişi de olsa kurs açılacaktır. Manisa merkez ve köylerinde okuma yazma bilmeyen 16 bin 356 kişi var. Bu kişilere 69 kurs açıldı. Bu kurslardan belge alanların sayısı 780 kişi." diye konuştu.

21. yüzyılda Türkiye'de hala okuma yazma konusunda birşeylerin konuşuluyor olmasının, daha alınacak çok mesafenin gerektiği kanaatini ortaya koyduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, Manisa'da 90 bin 786 kişinin okuma yazma bilmediğini ve bu kişilerin 80 bin civarını kadınların oluşturduğunu kaydetti. Ersoy, "Kadınlarımızın okuma yazma bilmesi çok önemli bir yer tutuyor. Bu nedenledir ki kampanyamızın ismi "Ana Kız Okuldayız". Cumhuriyet kurulduğunda nüfusumuz 13 milyondu. Hemen hemen nüfusun yüzde 90'nı civarında okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımız vardı. Bugün şükür okuma yazma bilen vatandaşlarımızın sayısı yüzde 90'nın üzerinde. Ama bilmeyenler hala yüzde 9 civarında bu rakamda bizi üzüyor. Eğitimde duyarlılığın oluşması için kadınlarımızın okur yazar olması çok önemli. Çocuğu yetiştiren, ailenin temeli olan annenin okuma yazma bilmesi eğitime çok duyarlı olması gerekir ki biz netice itibari ile 21. yüzyıl dünyasında rekabet gücümüzü arttırabilecek nitelikte kapsamlı bir eğitim uygulaması yapabilelim. Dünyanın gelişmiş ülkelerine baktığımızda böyle bir problem yaşamadıklarını görüyoruz. Manisa olarak 2008'den itibaren başlayan bu kampanya da azımsanmayacak kadar bir yol aldık. 81 vilayet içerisinde 16. sırada yer alıyoruz. İyi bir sırada yer alıyoruz. Fakat bunu yeterli görmüyoruz. Daha çok insanımızın okullaşması okuma yazma kurslarına katılmasını özellikle de bayanların katılması için tüm sivil toplum kuruluşlarının, basının, muhtarların duyarlı olmasını bekliyoruz. " diye konuştu.

MANİSA'DA DOKSAN BİN OKUMA YAZMA BİLMEYEN VAR
MANİSA'DA DOKSAN BİN OKUMA YAZMA BİLMEYEN VAR
İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2010 Pazartesi 16:59:02
Güncelleme :19 Nisan 2010 Pazartesi 17:08:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?