5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

900 çocuk şehir turu attı

DÜNYA ÇOCUKLARI MANİSA'DA BİR ARAYA GELDİ

TRT'nin 32. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği programı kapsamında 21 ülkeden 900 çocuk Manisa'ya gelerek şehir turu attı.

Öğrencileri ve grup temsilcilerini karşılayan Manisa Valisi Celalettin Güvenç, çocuklara Mesir Macunu hediye ederek, dünya çocuklarının Manisa'da buluşmasından büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nun 32. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenlikleri kapsamında ABD, Beyaz Rusya, Filistin, Hırvatistan, Venezuela, Japonya, Kosova, Portoriko, Kırgızistan, Nijer, Slovenya, Kazakistan, Moldova Gagavuz Bölgesi, Makedonya, Liberya, Rusya Federasyonu, Hindistan, Sırbistan, Litvanya, Karadağ ve Fas'tan olmak üzere toplam 21 ülkeden 900 yabancı öğrenci, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından kendilerine tahsis edilen faytonlar eşliğinde Manisa turu yapmak için hazırlandı.

Fayton gezisi öncesinde bir vatandaş Amerika'dan gelen çocukların bindiği faytonu eliyle göstererek,"Amerikan kongresinde Ermeni soykırımını oyladılar" diyerek Amerikalı çocukların bindiği faytonun ilk sırada yer almasına tepki gösterdi.

Manisa Valiliği önünden Manolya Meydanına kadar süren güzergahta Manisalılar ile buluşan çocuklar alkış aldı. Fayton gezisinin ardından öğrenciler Manisa Belediyesi'ne ait Akpınar Tesisleri'nde öğle yemeği yedi. Yemeğe Vali Celalettin Güvenç'in yanı sıra Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semra Öncü, İl Kültür Turizm Müdürü Erdinç Karaköse ve daire amirleri katıldı. Yemekte gazetecilerin sorularını cevaplayan çocuklar,

Türkiye'de ve Manisa'da olmaktan çok mutlu olduklarını belirterek, Dünya Barışı ile ilgili anlamlı mesajlar verdi.

TRT'nin 32. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği Programının bir ayağının Manisa'da gerçekleştiğini belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, şöyle konuştu: "Turizm Haftası ve Ulusal Egemenlik Haftası'na rastlayan bu haftada Manisa'nın kültürünü zenginliklerini en iyi şekilde yansıtan bir organizasyon hazırlamaya çalıştık. Onları, ilimizdeki güzelliklerden bir tanesi olan faytonlarımıza bindirdik. Küçük bir şehir turu ile fayton gezisi yaptık. Daha sonra Akpınar tesislerimizde çocuklarımıza

biraz kır havası, doğal güzelliğin içerisinde yemeklerini yediriyoruz. Manisa'nın en önemli kültürel mirası mesir saçımını sembolik olarak yabancı çocuklarımıza son final olarak yapacağız ve programımızı bugün Manisa'da bitirmiş olacağız."

DÜNYA ÇOCUKLARI MANİSA'DA BİR ARAYA GELDİ
DÜNYA ÇOCUKLARI MANİSA'DA BİR ARAYA GELDİ
DÜNYA ÇOCUKLARI MANİSA'DA BİR ARAYA GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2010 Salı 16:14:03
Güncelleme :20 Nisan 2010 Salı 17:17:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?