30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

94 köyün suyu yetersiz

Manisa İl Genel Meclis Toplantısında il genelinde 94 köyün içme suyunun yetersiz olduğu açıklandı.


İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz başkanlığında yapılan toplantıda köylerin içme suyu problemi gündeme geldi.

İl genelinde 94 köyün içme suyunun yetersiz olduğu belirtilirken, 2009 yılı hazırlık bütçe çalışmalarında ayrılan 3 milyon YTL'nin yetersiz kalacağı dile getirildi. İl genelinde içme suyu olmayan ya da yetersiz olan Akhisar'da 6, Alaşehir'de 8, Demirci'de 18, Gördes'te 3, Gölmarmara'da 2, Kırkağaç'ta 7, Köprübaşı'nda 6, Kula'da 10, Salihli'de 9, Sarıgöl'de 1, Saruhanlı'da 10, Selendi'de 4, Soma'da 3 ve Turgutlu'da 7 köy olmak üzere il genelinde toplam 94 köyün olduğu açıklandı.


İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, mevsimin kurak gitmesinden dolayı yaz mevsiminde susuzluğun daha belirgin bir şekilde hissedileceğini söyledi. Başkan Solmaz, "Bu soruna kalıcı çözümler üretmemiz şart. Dünyada küresel ısınmadan kaynaklanan kuraklık ile ilgili meseleler devam ettiği sürece Manisa İl Özel İdaresi’nin de Manisa'yı gurup köylere bölerek daha derin kuyular ile veya baraj diyebileceğimiz ünitelerle şehrimizin su ihtiyacını görmek üzere çalışma yapması lazım. Süreç böyle devam ederse bu konuyla ilgili ciddi çalışmada bulunmamız gerekebilir. 8-10 köye de ishale hattı döşenebileceği orta çaplı bir su deposunu, barajını planlamamız gerekiyor.

Çünkü bu iş her köye çaktırdığımız motopomplar ile çözülmeyecek. Her çaktığımız motopomp, yeraltı sularını daha aşağıya çekiyor ve kullanılmaz hale geliyor. Gerekirse çok derin büyük çaplı bir derin kuyu veya barajla bu meseleyi çözmemiz lazım."dedi.
İl Genel Meclisi genel bütçeye susuzluk konusunda daha fazla ödenek koymayı planlıyor.

İha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 15:04:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?