30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

AB Projeleri Eğitim Semineri

Manisa'nın Akhisar ilçesinde belediye tarafından organize edilen Avrupa Birliği (AB) Projeleri Eğitim Semineri'nde, sivil toplum kuruluşlarından katılımcılara projeler hakkında tanıtım yapılarak bilgiler verildi. 

Palm City Otel'de düzenlenen semineri AB Hibeleri Danışmanı Başak Turhan ve Manisa Belediyesi AB Projeleri ve Dış İlişkiler Koordinatörü Yonca Ekmekçi verdi. İki gün süren seminere Akhisar Belediyesi, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, AK-SEK Vakfı, Akhisar Genç İş Adamları Derneği, Roman Kültürünü Koruma ve sosyal Yardımlaşma Derneği ile Ziraat Odası üyeleri katıldı. 

AB Hibe Programı'na ilişkin bilgi veren AB Hibeleri Danışmanı Başak Turhan, 17 Aralık 2001 yılında tek çerçeve anlaşması altında hibe programının kabul edildiğini söyledi. Ulusal program ve katılım ortaklığı önceliklerine yönelik projelerin kabul edildiğini açıklayan Turhan, eğitimi yapmalarındaki amaçlarının, AB programları konusunda bilgilendirmek, AB programlarının yöneldiği konular hakkında, AB hibe programlarına nasıl başvuruda bulunulacağı, nasıl proje hazırlanıp sunulacağı konusunda bilgi vermek, AB projelerinin yönetimi ile bütçe yönetimi konusunda bilgilendirmek olduğunu belirtti. Proje hazırlamak isteyen kuruluşlara gerektiği zaman yardımcı olabileceklerini ifade eden Manisa Belediyesi AB Projeleri ve Dış İlişkiler Koordinatörü Yonca Ekmekçi ise, "Bir proje sunarken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Mesela, projenin kabul edilirliği çok önemli. Yani teknik anlamda eksiksiz olmalı. Teknik anlamda projenin sürdürürlülük düzeyi çok önemlidir. Yine özellikle bir proje hazırlarken uzman birilerinin desteğinin alınacağını belirtmeniz, projenin kabul edilmesi üzerinde büyük bir etki sağlar. Geçen yıl 700 proje başvurusu vardı, ama bu projeler içinde 193 proje kabul edildi. Projelerin hepsinin kabul edilebileceği kadar fon vardı, ama hepsi kabul görmedi. Bunun nedeni ise, projelerin gerçekçi olmaması." diye konuştu. 

Türkiye'nin AB projelerini bilmediği için bunlardan yeterince faydalanamadığını kaydeden Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ise, "Türkiye, AB kredilerinden yeterince haberdar değil. Kısacası kapasitemiz eksik. Öncelikle kapasitemizi geliştirebilmek için kurumlar arası iletişimi sağlamamız lazım. Böylece kapasitemizi de geliştirmiş olacağız. Akhisar olarak AB kredilerinden faydalandığımız projelerimiz bizi tatmin etmiyor. Hem projelerimizi arttırmak, hem de nitelikli projeler üretmeyi başarmak istiyoruz.” dedi.

.
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2008 Salı 17:20:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?