3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

AB projeleri toplantısı yapıldı

MANİSA'DA AB PROJELERİ KONULU TOPLANTI

Manisa'da Avrupa Birliği (AB) projeleri ve uygulamalarının değerlendirilmesi amacıyla, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla Vali Celalettin Güvenç'in başkanlığında toplantı yapıldı.

Valilik 75. Yıl Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Erdal Nohutçu, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Güzel, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy ve Müdür Yardımcısı Necati Abalı, İş-Kur İl Müdürü Yüksel Uçar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü İrfan Akarsu, Tarım İl Müdür Yardımcısı Şener Uysal, İl Dernekler Müdürü Orhan Atçeken, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Satın Alma Şefi Hayri Tokmakçı ve Manisa Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Erşen Akar katıldı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necati Abalı tarafından Manisa'da uygulanan Leonardo Vinci, Grundtvig, Sokrates, Erasmus programları hakkında bilgi verilerek, bunlara ilişkin 2001'den bugüne gerçekleştirilen projeler hakkında sunum yapıldı. Manisa'yı AB süreci ile bütünleştirecek, projeye dayalı yönetim anlayışını geliştirecek uygulamaların en üst düzeyde izlenmesi ve özendirilmesi konusunda mutabakata varıldı. Katılımcılar tarafından kalkınma projelerine yönelik teklif çağrılarının takip edilmesi, kullanıcıların istifadesine sunulmak üzere Valilik web sitesinde yer verilmesi benimsendi. İlde bundan sonraki süreçte hibeye dayalı istihdam sağlayıcı, başta AB projeleri olmak üzere uluslararası ve ulusal fonlarla, özel ve sivil toplum kuruluşlarının (Sabancı Vakfı, TÜBİTAK vb.) açmış olduğu proje teklif çağrılarının takip edilerek, bu yönde ilde sinerji oluşturma yönünde çalışmalar yapılması görüşünde birleşildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE biriminin, CBÜ, Manisa Belediyesi, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'nın destekleri ile güçlendirilmesi kararlaştırıldı.

2010 yılının ilk yarısında Manisa'da kurumsal olarak oluşturulacak olan “Kuzey Ege Kalkınma Ajansı Manisa Yatırım Destek Ofisi”nin kurulması, AB ve yurt dışı fonlara ilişkin proje çalışmalarının bu yeni birim patronajında yürütülmesi benimsendi.

MANİSA'DA AB PROJELERİ KONULU TOPLANTI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 13:20:01
Güncelleme :24 Kasım 2009 Salı 23:12:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?