5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

AB'li eğitimciler Manisa'ya hayran kaldı

AB'Lİ EĞİTİMCİLER ŞEHZADE MEHMET'E HAYRAN KALDI

Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi'nin Avrupa'nın farklı kültür, tarih ve sosyal çevrelerinden gelen eğitimci misafirleri Manisa'nın yeşilliğine, doğal güzelliklerine, kadim tarihi geçmişine ve insanının misafirperverliğine hayran kaldılar.

İtalya, Romanya, Polonya ve Türkiye'den öğretmen ve öğrencilerin beraber yürüttüğü “Milli Parklarda Eğitim Öğretim” temalı “çevreci yaşam” çalışması hakkında Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi'nden yapılan açıklamada, söz konusu projenin okullara, velilere, öğretmen ve öğrencilere yeşil, temiz ve yaşanabilir bir ortam sağlanmasını öngördüğü belirtildi. Aynı zamanda, beraber çalışma ortamında buluşan eğitimcilerin ortak yanlarının; okullarının bulunduğu illerde bir milli parkın olması, kendi okullarının bahçelerini insana yaraşır kalıcı yeşil bir alana dönüştürme gayretinde olmaları ve gelecek nesillere bu yaptıklarıyla örnek olma amacı gütmeleri olduğu ifade edildi. “Yeşil Okul” sloganının içini doldurmak maksadıyla ortak hareket eden gönüllülerin dertlerini anlatabilmek için sınırları aşıp ülke ülke gezdiği vurgulandı.

Ülke sınırlarının, insani farklılıkların ve kültürel çeşitliliğin sadece insanların birbirlerini daha iyi tanımak için birer sebep olduğunu vurgulayan proje sorumluları, gelecek nesillerden umutlu olduklarını ve böylece onlara olumlu düşünmenin de ipuçlarını verdiklerini ifade ettiler. Başbakanlık DPT Gençlik Proğramları desteğinde gerçekleşen toplantılarda mümkün olduğu kadar çok eğitimci ve öğrencinin yurtdışına çıkarak deneyim, ufuk ve girişimcilik nosyonu kazanması hedeflendi. Manisa'ya gelen 12 öğrenci ve 10 öğretmen, 7 gün boyunca toplantı, inceleme gezisi ve çalışmalarda bulundu. Projenin okul koordinatörleri İtalya'dan Anna Gloria Brigidi, Romanya'dan Corina Maria Şerban, Polonya'dan Jadwiga Szczepañska ve Türkiye'den Haşim Yıldız, Özel Şehzade Mehmet Lisesi Okul Müdürü Giray Kara ile beraber İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Necati Abalı ve ŞerafettinYel'i makamlarında ziyaret ettiler; yaptıkları çalışmanın sadece Türkiye, Avrupa ya da dünyanın sadece bir bölümünü değil bütün dünyayı içerdiğini ve dikkat edilmezse insanların yaşayabilecekleri bir tek yerin bile kalmayabileceğini ifade ederek durumun tehlike boyutunu da gözler önüne serdiler. Çalışmalarını sürdürmek için Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi'nin toplantı salonunu kullanan grup Çarşamba günü stadyumda yapılan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine katıldı, sonra Spil Dağı Milli Park alanında incelemelerde bulundu.

Kendilerine gösterilen ilgiden duygulanan öğretmenler dostluğun ortak bir dil olduğunu, bu dilin herkesçe kolaylıkla anlaşılabileceğini, şimdiye kadar hissetmedikleri samimi duygular ve hüzünle ayrıldıklarını ifade ettiler. Türk Kültür Gecesi'nde gerçekleştirilen ebru, kaligrafi, kına gecesi, minik mehter, halk oyunları ve folk müzik bölümleri sonunda Okul Müdürü Giray Kara katılımcılara sertifikalarını ve Türk kültürünü yansıtan hediyelerini verdi. Gece öncesinde çiğ köfte, bazlama, baklava, sarma, kısır, aşure, yoğurt, çiğ börek gibi Türk yemeklerinden tadan misafirler damak tadımızın çeşitliliğine hayran kaldılar. Hanımların yufka açma bölümündeki gayretlerinden etkilenen misafirler kendilerine gösterilen ilgiden çok memnun kaldıklarını ifade ettiler. Şehzade kostümlü öğrencilerin temsili mesir macunu saçma gösterisi de misafirleri etkiledi. Ebru pratiği yapan misafirlere kendi yaptıkları çalışmalar ve kaligrafi ile yazılmış isimlikleri hediye olarak takdim edildi.

AB'Lİ EĞİTİMCİLER ŞEHZADE MEHMET'E HAYRAN KALDI
AB'Lİ EĞİTİMCİLER ŞEHZADE MEHMET'E HAYRAN KALDI
AB'Lİ EĞİTİMCİLER ŞEHZADE MEHMET'E HAYRAN KALDI
AB'Lİ EĞİTİMCİLER ŞEHZADE MEHMET'E HAYRAN KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2010 Pazartesi 14:33:00
Güncelleme :24 Mayıs 2010 Pazartesi 20:32:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?