4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Açık havada sinema zamanı

Manisa Belediyesi'nin Kültür ve Sosyal Etkinlikler kapsamında açık havada düzenlediği "9 Gün 9 Film" etkinleri vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Unutulan açık hava sinema kültürünü yaşatmak isteyen Manisa Belediyesi, Ağustos ayı kültür sanat etkinlikleri arasında 9 günde 9 film gösterimi yapmak için program hazırladı.

Açık hava olarak tarihi Niobe Anfi Tiyatrosu tercih edildi. Özenle yapılan seçimin ardından gösterim için 9 film seçildi. 10 Ağustos'ta ilk film "Mutluluk" Manisalılar ile buluştu. Programın devamında "Vali" ve "Hokkabaz" filmleri gösterildi. 18 Ağustos tarihine kadar da sırası ile Devrim Arabaları, Beyaz Melek, Hacivat ile Karagöz Neden Öldürüldü, Babam ve Oğlum, Kızkardeşim, Pandoranın Kutusu filmlerinin gösterileceği açıklandı.

Manisa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yonca Ekmekçi, gelecek yıl ki gösterilerde gazoz ve çiğdem dağıtacaklarını, bu kültürü yaşatacaklarını vurguladı. Manisa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, belediyenin kültür ve sanat etkinliklerini düzenlerken unutulan kültürleri yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.

Ustamehmetoğlu şöyle konuştu; “Kültür ve sanat etkinliklerini düzenlerken unutulan kültürlerimizi yaşatmaya çalışıyoruz. Sinema günlerini planlarken de unutulan açık hava sinemalarını tekrar gündeme getirmek ve sinema filmlerinin açık havada izlendiği günleri yaşayamayanların bu duyguyu tatmalarını istedik. Bunun için de Manisa'nın simgelerinden tarihi Niobe'yi anfi tiyatroyu tercih ettik. Sinema günleri ilk günden beğeni topladı. İlerleyen günlerde de katılımın çok olacağını bekliyoruz. Manisa Belediyesi olarak etkinliklerimizi yaparken Manisalıların ilgisini çekecek etkinlikler yapmaya çalıştık. Seçilen filmlerin hepsi beğeni ile izlenen filmlerden. İlerleyen günlerde yeni etkinliklerimizde Manisalılara unutulmaz anlar yaşatmaya devam edeceğiz. Gelecek yıl bu etkinliği düzenlerken yeni sürprizlerimiz de olacak”

 

iha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2009 Cuma 15:53:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?