30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Acil servisi kapatılan hastaneye tepki

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde iki hastanenin acil servislerinden birinin yeni yılın ilk gününde kapatılması ilçede tepkiyle karşılandı. 

Turgutlu Devlet Hastanesi ile SSK Hastanesi bundan bir yıl önce birleştirilerek tek hastane olarak hizmet vermeye başlamıştı. A blok ve B blok olarak adlandırılan iki hastanede bulunan acil servislerde ortalama olarak bir gecede yaklaşık 850 ile 900 arasında hasta bakılıyordu. Tek acil serviste ise 300 ile 350 hasta tedavi ediliyordu. Turgutlu Devlet Hastanesi B blok acil servisi 01.01.2008 tarihi itibariyle kapatıldı. Doktor yetersizliği nedeniyle servisin kapatılması Turgutlu'da tepkilere neden oldu.

Aile hekimliğine geçilmesi ve söz konusu hastanelerde görev yapan 17 doktorun aile hekimi olarak Manisa'nın diğer ilçelerine tayini çıkması nedeniyle Turgutlu Devlet Hastanesi'nden ayrılan hekimlerin yerine sadece 9 yeni doktor gönderildiği, bu doktorların da henüz göreve başlamadığı öğrenildi. 

Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Sabri Taşçıoğlu, doktor sıkıntısı nedeniyle devlet hastanelerinde acil servislerin birinin kapatılması kararı alındığını belirterek "Karar gereği Yıldırım Mahallesinde bulunan Devlet Hastanesi'ndeki acil servisin 3 doktorla geceleri hizmet vermesi karara bağlandı. Bugünden itibaren Turgutlu'daki sağlık yönünden acil vakalara buradaki acil servisimiz hizmet verecek. Kapatılan B blokta enjeksiyon ve pansuman hizmetleri devam edecek, vatandaşların acil servis yerine gündüzleri polikliniklerde tedavi olmalarını istiyoruz" dedi.
Bu karar sonrası yeni yılın ilk saatlerinde Cumhuriyet Mahallesinde bulunan B blokta acil hastalar kabul edilmezken vatandaşlar yaklaşık bir kilometre uzakta bulunan A blok'a gitmek zorunda kaldı. Olaya tepkili vatandaşlardan biri, "Turgutlu'da iki acil servis yetersiz geliyordu. Gece ilerleyen saatlerde bile uzun kuyrukların oluştuğu acil servisler teke düşürüldü. Şimdi tek acil serviste ne kadar sağlıklı tedavi yapılabilir, acil vakalara nasıl müdahale edilebilir? Bu karar Turgutlu açısından oldukça üzücüdür, sağlık skandalıdır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2008 Salı 16:45:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?