30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Acile başvuranların yüzde 75'i acil değil

Manisa İl Sağlık Müdür Dr. Ziya Tay, hastane acil servislerinde acil vakalardan çok acil olmayan vakalarla karşılaşıldığına dikkat çekerek, hastane acil servislerine başvurma konusunda halkın bilinçlendirilmesinin önemi üzerinde durdu.


2008 yılı başından bu yana Manisa Devlet Hastanesi'nde 55 bin 211, Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nde 67 bin 524 acil başvuru yapıldığını belirten Dr. Tay, hastanelere gelen hastaların bir çok branş uzmanları ve poliklinikler olmasına karşın acil servislere başvurduklarını ifade etti. Bu başvuranların en az yüzde 75'inin acil vakalar olmadığına dikkat çeken Tay, “Gerçek anlamda acil olan kişilere de hizmet verilebilmesi için vatandaşlarımızın acil servilerde yığılmalara ve kalabalıklara neden olmamaları lazım. Bu yüksek oranlarda acil başvurusu dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Acil olmayan vakaların acil servisten giriş yapmak yerine poliklinik hizmetlerinden faydalanmaları konusunda bilinçli hareket etmeleri önemli olduğu kadar, bu konuda bilincin artırılması konusunda toplumun tüm kesimlerine ve medyamıza da oldukça önemli görevler düşmektedir” dedi.


Mevcut durumda hastanelere başvuran toplam hastaların yüzde 25'i hala acil olduğu şikayetiyle acil servislere başvuruyor.

iha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 16:46:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?