4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Adala'da festival coşkusu

Salihli'ye bağlı Adala beldesinde bu yıl 16.'sı düzenlenen Şeftali ve Kültür Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu. İki gün süren etkinliklerde ünlü sanatçılar sahne alırken, geleneksel şeftali yarışması ilgi gördü.

Etkinliklerin ilk gününde Adala panayır alanında vatandaşlar piknik yapma imkanı bulurken, etkinliklerin 2. günü şeftali yarışması ile başladı. En güzel şeftalinin seçildiği yarışmaya 16 üretici katıldı.

İlçe Tarım Müdürlüğü'nden gelen jürinin oyları ile Selahattin Yanar isimli üreticinin şeftalisi 1. seçildi. Ercan İşbecer'in şeftalileri 2., Özgün Gökovan'ın şeftalileri ile 3. seçildi. Yarışmada dereceye girenlere küçük altın, 5 kilogramlık gübre ile 250 - 100 TL arasında değişen para ödülleri verildi. Yarışmada 1. olan Selahattin Yanar'a ödülünü Adala Belediye Başkanı Ferayi Aslan, 2. olan Ercan İşbecer'e Denizbank Salihli Şube Müdürü Levent Şen ve 3. olan Özgün Gökovan'a ödülünü TSO adına Osman Vural verdi. Programda ayrıca resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ve Balık Tutma Yarışması'nda 1. olan Adem Atlas'a da çeşit hediyeler verildi. Ayrıca Özel Can Hastanesi ve Yükseliş Ticaret'e katkılarından dolayı plaket takdim edildi.

Etkinlik çerçevesinde Gökeyüp İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencileri kolbastı oyunu ile beğeni toplarken, Azerbaycan Çocuk Oyun Tiyatrosu ekibinin gösterisi de çocuklar tarafından merakla izlendi.

Aynı gün akşam ise ünlü sanatçı Fatih Kısaparmak, Adala Stadı'nda sahne alarak binlerce hayranına müzik ziyafeti sundu. Adala Belediye Başkanı Ferayi Aslan, Adala Kasabası ile sembolleşen şenliğin uzun yıllar sürmesini diledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 16:17:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?