5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Adeta Dallas gibi!

ARINÇ, CHP İLE DALGA GEÇTİ

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Ana muhalefet partisinin bugünlerde nelerle meşgul olduğunu dilim söylemeye varmıyor" dedi.

Manisa'da partisinin il ve ilçe teşkilatlarının tanıtım toplantısına katılan Arınç, konuşmasında, CHP'nin eski ve yeni genel başkanlarının adlarının karıştığı, Oda TV muhabiri İklim Bayraktar'ın ifadeleri üzerine oluşan gündemi değerlendirdi. Arınç, "'Ben de iktidara gelebilirim, yüzde 40'lar falan da alabilirim' diyen ana muhalefet partisinin bugünlerde nelerle meşgul olduğunu dilim söylemeye varmıyor. Eskiden bir şiir vardı: 'Mani oluyor halimi takrire hicabım' derler. Ne demek bu? Yani 'halimi anlatmaya yüzüm kızarıyor, el vermiyor' gibi bir şey bu. Allahım ya rabbim. Birisi çıkmış eski genel başkana gitmiş şunlar şunlar demiş, yeni genel başkana gitmiş bunlar bunlar demiş. Öbürü kafayı çekmiş arabayla kapıya dayanmış. Sonra yarım saat dolaşmışlar. Öbürü genel başkan yardımcısına gitmiş ertesi gün. Allah Allah. Bugün bir gazetenin başlığı çok enteresan! 'Adeta Dallas gibi' diyor" dedi.

Entrikalarla, komplolarla, yalanlarla, kasetlerle, şunlarla, bunlarla, gelip gitmeyi siyaset zannedenlerin geçmişte de aldandıklarını, bugün de aldanacaklarını belirten Arınç, "Siyaset ahlak işidir. Siyaset dürüst insanların işidir. Siyaset, prensipleri, ilkeleri olan ve onun için düşe kalka ama dosdoğru giden insanların işidir. O razı olursa ve bizi severse biz iktidarda kalırız. Bizden bıkarsa veya bizi beğenmezse gideriz. Gitmesini de biliriz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2011 Cuma 19:46:01
Güncelleme :11 Mart 2011 Cuma 23:46:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?