4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Adil Aygül beklenen açıklamayı yaptı

Anavatan Partisinden adaylığını açıklayan eski belediye başkanı Adil Aygül, seçimlerde kimin bileğinin güçlü olduğuna halkın karar vereceğini söyledi.

Adil Aygül beklenen adaylık açıklamasını parti il binasında yaptı. İl Başkan Vekili İsmail Çalışkan ve Merkez İlçe Başkanı Ali Karan’ın yanı sıra çok sayıda partili basın açıklamasında hazır bulundu.

Anavatan Partisi Merkez İlçe Başkanı Ali Karan kısa bir konuşma yaparak, “Allaha şükürler olsun ki böyle bir başkanımız var. Halkımızın büyük teveccühüyle yeniden aday olan başkanımıza birçok partiden teklif olmasına rağmen kabul etmeyerek burada kalmıştır. Adil Aygül’ün sandıktan birinci çıkacağına inancımız tamdır.”diye konuştu.

İl Başkan Vekili İsmail Çalışkan’ın yaptığı kısa konuşmanın ardından konuşmasına başlayan Adil Aygül, neden aday olduğu konusuna açıklık getirdi.

NEDEN PARTİMİ DEĞİŞTİREYİM Kİ?
Adaylık sürecinde CHP, MHP ve DP’den kendisine adaylık teklifi geldiğini açıklayan Aygül sözlerini şöyle sürdürdü: “İsmim çok zikredildi. Bende günü geldiğinde adaylığımla ilgili açıklamayı yapacağımı söylemiş ve Şubat ayını işaret etmiştim. Bana partiler geldiğinde onlara parti rozetimi asla değiştirmeyeceğimi ancak ittifak yapabileceğimi izah ettim. Onlar ise partimi değiştirmemi istediler. Bunu yapamazdım. Neden yapayım ki? Bu parti bana şan verdi şöhret verdi. Her görevde bulundum. 10 yıl belediye başkanlığı yaptım. Farklı görevlerde de yaptım. Bundan fazla daha ne isteyebilirim ki? Parti değiştirmek bana göre değil. Benim rozete ihtiyacım yok. Benim bardağım dolu. Bu nedenle partimden aday olmaya karar verdim.”

Cuma günü genel merkezde yapılan toplantıda kendisinden aday olmasının istendiğini hatırlatan Aygül, “Bundan sonra yoğun bir şekilde çalışacağız. Vatandaşlarımın bana teveccühü var. Biz gücümüzü ortaya koyacağız. Ben pijama, terlik, televizyon partisi de yapabilirdim. Ama halkımın sesine kulak verip göreve talip oldum. Köşeme çekilmedim. Bakalım kimin bileği daha güçlü? Hizmet aşkıyla yola çıktım. Allah yolumuzu açık etsin.”dedi.

Toplantıdan sonra partililer klasik Anavatan selamı vererek, seçim startını da verdiler.

iha
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2009 Pazartesi 15:20:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?