3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

AFAD personeline dağcılık eğitimi

Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde görevli arama ve kurtarma personeli dağcılık eğitimi aldı.

Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde görevli dağcılık eğitmeni arama kurtarma teknisyenleri Ahmet Başdemir ve Mehmet Ersoy tarafından Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde görevli 15 arama ve kurtarma teknisyenine yönelik teorik ve pratik eğitimler 02 - 06 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirildi. Eğitime katılanlara İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen törenle plaket verildi.

Plaket takdiminde konuşan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bekir Şen; "İlimiz dağlık bir bölgede ve ormanlık alanlar; halkımız tarafından özellikle kış günlerinde mantar toplamak, bahar ve yaz aylarında piknik, hayvancılık, avcılık ve benzeri nedenlerle çok sık şekilde kullanılmaktadır. Bu ve benzeri nedenlerle ormanlık alanlarda ve dağlarda kaza ve kaybolmalar ilimizde sıkça yaşanmaktadır. Görev alanımız içinde bulunan dağlarda arama ve kurtarma çalışmalarında halkın ve jandarmanın katkıları yanı sıra İzmir Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğünden de yardım talep edilmesi söz konusu olmaktadır. Bu nedenlerden dolayı 2013 yılı İl Özel İdaresi bütçesinden İl Müdürlüğümüze tahsis edilen ödenekten Müdürlüğümüz envanterine özellikle dağda arama kurtarma faaliyetlerinde kullanılmak üzere dağcılık malzemeleri takviyesi yapılmıştır. Kurumumuza alımı gerçekleşen dağcılık malzemelerinin personelimiz tarafından daha etkin kullanabilmesini sağlamak, dağda arama kurtarma faaliyetlerindeki bilgi ve becerilerini arttırılmak amacıyla Bursa Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğünden eğitim vermek üzere konusunda uzman personellerin ilimize görevlendirilmesi talep edilmiştir. Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde görevli dağcılık eğitmeni arama kurtarma teknisyenleri Ahmet Başdemir ve Mehmet Ersoy tarafından 02-06 Aralık 2013 tarihleri arasında süren 5 gün teorik ve uygulamalı eğitimi verilmiştir. Bu eğitimde kurtarma teknisyenlerimize; Dağcılık araç ve gereçleri tanıtımı, kullanımının- bakımlarının nasıl yapılacağı, pusula, harita, GPS bilgisi eğitimlerinin yanı sıra kayalıklarda ana emniyet istasyonu kurulması, yüksek noktalardan iniş yapma, üsten emniyetli kaya tırmanışı, kazazede yanına inilmesi, kurtarıcı ve kazazedenin güvenli alana alınması eğitimleri verilmiş ve tahliye tatbikatı yaptırılmıştır" dedi.

Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Dağcılık eğitmenleri Ahmet Başdemir ve Mehmet Ersoy'a katkılarından dolayı plaket takdim edildi.

Eğitmen Mehmet Ersoy; Manisa ilinin dağ arama ve kurtarma alanında ihtiyacı olan eğitimin bu programla giderilmeye çalışıldığını, Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün bu ihtiyacı tespit ve giderme hususunda bir çok ilden daha bilinçli ve destekleyici bir tutum takındığını bunun da takdire şayan olduğunu belirterek İl Müdürü Bekir Şen'e teşekkür etti.

Plaket takdiminin ardından eğitime katılan arama kurtarma teknisyenlerine İl Müdürü Bekir Şen tarafından katılım belgeleri verildi.  

iha
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2013 Salı 17:38:08
Güncelleme :10 Aralık 2013 Salı 18:36:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?