5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Ağaç katliamı isyan ettirdi

AĞAÇ KATLİAMI İSYAN ETTİRDİ

Manisa eski Cider Yağ Fabrikası’nın bulunduğu İstasyon Caddesi üzerinde, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ağaçlar tahrip edildi.

Olay dün saat 16.30 sularında İstasyon Caddesi mevkii üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre İstasyon Caddesi üzerindeki eski Cider Yağ Fabrikası’nın karşı tarafında bulunan yeşil alana arabasıyla yaklaşan kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, yeşil alanda bulunan yaklaşık 15 adet ağacı, ağaç kesme makinesiyle kesti. Katliamın yapıldığını gören bazı vatandaşlar, Manisa Belediyesi’ne haber verdi. Alınan haberin ardından hemen olay yerine giden Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil ve Manisa Belediyesi Park-Bahçe Müdürlüğü ekipleri, bölgede tespit çalışması yaptı. Manisa Belediyesi Park-Bahçe Müdürlüğü çavuşu İsmail Kantaşlı, katliamı gerçekleştirenlerin bulunması için güvenlik güçlerine bilgi verildiğini ifade etti.

Bu olayı gerçekleştirenlerin insanlıktan nasibini almamış kişiler olduğunu belirten Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil, “Yeşili, ağacı ve ormanı korumak bir vatandaşlık görevidir, namustur. Burada bu katliamı yapanların hangi zihniyetle bu işi yaptıklarına anlam vermek mümkün değil. Ellerine aldıkları ağaç kesme makinesi olduğunu tahmin ettiğimiz makineyle adeta bir katliam yapılmış. Bu görüntüyü görmek, gerçekten üzüntü verici. Mobese kameraları ya da Otogar kamerasından görgü tanıklarının belirttiği aracı bulmaya çalışıyoruz. Güvenlik güçleriyle işbirliği içinde bunu yapanları bulacağımızı ümit ediyorum” dedi.

Görgü tanıkları ise, ağaç katliamını yapanların plakasını belirleyemedikleri bir araçla gelen kişilerce yapıldığını iddia etti.

AĞAÇ KATLİAMI İSYAN ETTİRDİ
AĞAÇ KATLİAMI İSYAN ETTİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2010 Perşembe 12:19:00
Güncelleme :26 Ağustos 2010 Perşembe 12:23:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?