5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Ağaçlara kimlik kartı çıkarıldı

AĞAÇLARA KİMLİK KARTI ÇIKARILDI

Manisa’nın Salihli ilçesinde bulunan Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencisi Mehmet Ali Özdemir, hazırladığı proje ile okul bahçesinde bulunan ağaçlara kimlik kartı çıkardı.

Coğrafya öğretmeni Musa Çoban denetiminde hazırlanan proje ile ilgili bilgin veren öğrenci Mehmet Ali Özdemir “Yeryüzünde birçok canlı türleri yer almaktadır. Bu canlı türlerinden biride bitkilerdir. Ağaçlarda bitki türleri içerisinde yer almaktadır. Doğada sayısız ağaç türleri yer alırken biz bu ağaç türlerinin ne kadarını biliyor ve tanıyoruz? Öncelikle yakın çevremizden yola çıkarak bir çalışma yapmaya karar verdik. Bu aşamada önce öğrenci arkadaşlarıma bir anket uygulaması yaparak ağaçların pek tanınmadığını gördüm. Maalesef her gün önünden defalarca geçtiğimiz oksijen kaynaklarımızı hiç tanımıyoruz. Bunun sonucu olarak ta merkez bahçesindeki her ağaca bir tanıtım kartı düzenlemeye karar verdim. Salihli Bilim ve Sanat Merkezi bahçesinde bilinen 19 çeşit ağaç yer almaktadır. Bu ağaç türleri; çınar, defne, dut, fıstık çamı, gül, leylak, manolya, nar, palmiye, portakal, servi, taflan, vişne, yenidünya, zeytindir. Her ağaç için A4 boyutunda bir tanıtım kartı hazırlayarak, tanıtım kartlarını ağaçların ön kısımlarına hazırladığım düzenek üzerine yerleştirerek monte ettim. " dedi.

Öncelikli hedefinin bir kampanya düzenleyerek bu çalışmayı önce Salihliye sonrada tüm ülkeye yaymaak olduğunu belirten Özdemir, "Kampanyadaki hedefim park ve bahçelerdeki bütün ağaçlara birer tanıtım kartı hazırlayarak, insanları bilgilendirmek olacaktır. Bu çalışmada en büyük görev yerel yönetimlere düşmektedir.” diye konuştu

AĞAÇLARA KİMLİK KARTI ÇIKARILDI
AĞAÇLARA KİMLİK KARTI ÇIKARILDI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2010 Perşembe 12:30:04
Güncelleme :15 Nisan 2010 Perşembe 20:39:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?