30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Aile Hekimliği değerlendirme toplantısı

Manisa İl Sağlık Müdürü Ziya Tay öncülüğünde Akhisar ilçesinde biraraya gelen merkez ve Akhisar ilçe sağlık yetkilileri, Aile Hekimliği uygulamasını değerlendirdi. 

Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi'nde düzenlenen toplantıya İl Sağlık Müdürü Ziya Tay'ın yanı sıra, İl Sağlık Müdürü Yardımcıları Serdağ Etiz, Osman Öztürk, Mustafa Sertel, Özgür Dinç, Akhisar Sağlık Grup Başkanı Abdullah Kahya ve çevre ilçelerin sağlık grup başkanları katıldı. 

Toplantıyla ilgili açıklama yapan Manisa İl Sağlık Müdürü Ziya Tay, 1 Ocak tarihinden itibaren Manisa'da Aile Hekimliği uygulamasının başlatıldığını hatırlatarak, "Aile Hekimliği'ne geçişte yaşanan sıkıntılar ve yaşanan sorunların nasıl çözülebileceğini, personel eksikliğini ve nasıl temin edilebileceğini sağlık grup başkanlarıyla konuşup değerlendiriyoruz. Yaptığımız görevlendirmeyle şu anda Manisa ilinde eksiğimiz yok. Aile hekimlikleri dolarken bazı hastanelerin hekimleri azaldı. Bu hastaneler için de 20 doktoru merkezden ve büyük ilçelerimizden geçici görevlendirme yaptık. 25 Ocak'ta yapılacak mecburi hizmet kurasında hekim atamalarını bekliyoruz." dedi. 

Tay ayrıca, ilki yapılan bu değerlendirme toplantısının diğer ilçelerde de gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2008 Cuma 17:31:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?