5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

AK Parti'den yeni rekor

AK PARTİ'DEN MANİSA'DA YENİ REKOR

AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, yeni dönemde mecliste anayasa değişikliği için uzlaşıyı sağlamaya çalışacaklarını belirterek, "Köklü kapsamlı bir anayasanın 'değiştirilemez' maddeleri haricinde tüm maddelerini beraber değiştireceğiz" dedi.

Seçim sonuçlarının belli olmasıyla birlikte AK Parti'nin meclise göndereceği ilk 5 milletvekili, AK Parti il binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya AK Parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Recai Berber, Uğur Aydemir, Muzaffer Yurttaş ve Selçuk Özdağ'ın yanı sıra İl Başkanı Murat Baybatur, Merkez İlçe Başkanı Berk Mersinli, AK Partili yöneticileri ve üyeler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Baybatur, "3. dönemimizde AK Parti bayrağını Manisa'nın şanlı semalarında hep birlikte dalgalandırıyoruz. Bu vesile ile başta teşkilat mensubu olan yönetimlerde görev almış olan arkadaşlarımıza, ilçe başkanlarımıza, kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza, belediye ve il genel meclisi üyelerimize, hiç bir üyelik bağı olmadan gece gündüz demeden bizlere dua eden sevgili Manisalılara ve muhabbet fedailerine teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti Manisa il teşkilatı olarak tarihi bir başarıya imza attıklarını belirten Baybatur, şöyle konuştu: "3. seçimimizde de yine Manisa'da rekor kırdık. 2007 genel seçimlerinde 314 bin 140 oy almıştık, yani yüzde 40.94'tü. 2009 seçimlerinde, il genel seçimlerinde 302 bin 118 oy aldık yani yüzde 36.10 idi. Bugün itibariyle 405 bin 652 oy alarak, yüzde 46.9 nispetinde bir oy aldık. Manisa olarak, başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın vermiş olduğu vaatler vardı. Milletvekillerimiz ile hep beraber bu verilen vaatlerin yerine getirilmesi için çalışacağız."

12 Haziran'ın bir milat olduğunu dile getiren AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, demokrasinin bayramını yaşadıklarını söyledi. AK Parti bayrağını Spil Dağı'nın tepesine dikeceklerini söylediklerini belirten Özdağ, şunları söyledi: "Bu gerçekleşti. İnşallah sorunlu muhalefet değil, sorumlu bir muhalefetle birlikte Manisa'mıza ve Türkiye'mize hizmet ediyoruz. Ben inanıyorum ki AK Parti ustalık döneminde de atmış olduğu temelleri yani ekonomik, sosyal, kültürel alanda yapmış olduklarını

taçlandırarak Türkiye'yi ileri demokrasiyle ve Türkiye'yi uygarlığın en üst noktasına çıkarması dönemini yaşayacak ve yaşatacaktır. Kazanan Türkiye ve millet olmuştur. Milletimiz, AK Parti'nin hizmetlerini göz önünde bulundurarak, AK Parti'yi iktidara getirmiştir."

Seçimlerde emeği geçen herkese teşekkürlerini sunarak konuşmasına başlayan AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğer burada bir başarıdan söz ediliyorsa Manisa'yı ev ev dolaşan kadın kollarımıza aittir bu başarı. Eğer burada bir başarıdan söz ediliyorsa, şairin deyimiyle 'orada kim var denildiğinde ben varım, benim olmadığım yerde kimse yoktur' şuuruyla hareket eden gençlik kollarımıza aittir bu başarı. Okyanus ötesinden, denizler ötesinden bizlere dua eden, önden

giden atlılara aittir bu başarı. Ben bu başarıda emeği geçen tüm kardeşlerime en içten sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum."

Milletin takdiriyle AK Parti'nin Manisa'da ve Türkiye'de Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir başarıya imza attiğını ifade eden AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber de, şunları söyledi: "Bu başarının ortaya çıkmasında teşkilatımızda görev alan isimsiz kahramanların payı var. Ben bu kahramanlara teşekkür ediyorum. Biz seçim çalışmaları sırasında seçimde bize oy vermediği halde vermeyeceğini bildiğimiz halde, vatandaşlarımızın hepsine gittik, dinledik. Demokrasinin güzel tarafı şu; bize destek olmayan

insanların bize yaptığı hizmeti en az destek olanlar kadar kıymetli görüyorum ben. Çünkü bu insanlar bazı taleplerde bulundu, demek ki bizim bazı eksikliklerimiz varmış, bu eksikliklerimizi görme imkanı sağladılar. Bu eksiklerimizi önümüzdeki dönemde telafi etme fırsatını bize verdiler. Bunun için meydanlarda toplantılarda bizi uyaran, bizi eleştiren Manisalı hemşehrilerime teşekkür ediyorum."

12 Haziran seçimlerinin Manisa ve Türkiye'ye hayırlar getirmesini dileyen AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir de , Manisalı hemşehrilerine göstermiş oldukları sağduyudan dolayı teşekkür etti. 23 Nisan'da çıkmış oldukları bu yolculukta, bayram havasında geçirmiş olduğumuz bu seçim atmosferine Manisalıların çok büyük katkısı olduğunu anlatan Aydemir, "İnşallah Manisa'mızı Ankara'da en iyi şekilde temsil edeceğiz" dedi.

Son olarak konuşan AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ise demokrasilerde yetkinin de, kararın da millete ait olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Milletimiz 12 Haziran günü yani dün kararını vermiştir. Millet iradesi en büyük iradedir. Milletimizin kararı başımızın üstündedir. Milletimizin verdiği karara saygı duyuyoruz. AK Parti'ye güvenen tüm vatandaşlarımıza teveccüh eden tüm vatandaşlarımıza, uyguladığımız politikaları tasdik edip, sandıkta bunu tescil eden tüm

vatandaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

Bu dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi içerisinde anayasa değişikliği görüşmelerinin önem arz edeceğini anlatan Tanrıverdi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu noktada milletimiz uzlaşma ile anayasa değişikliğini yapmamızı, parlamento içinde bunun gerçekleşmesini söylemiştir. Biz geçen dönemde parlamento içerisinde anayasayı uzlaşıyla değiştirmek istediğimiz halde maalesef bunu sağlayamamıştık. Ancak, bir defa daha sivil, özgürlükçü, demokrat bir anayasının ortaya çıkması adına bütün imkanları zorlayacağız.

Mecliste uzlaşıyı arayacağız. Siyasi partilerimiz önceki dönem gibi her halde milletimizin de uyarısını dikkate alarak, yumruklarını sıkmayacak, onlar da uzlaşıya inşallah uyum sağlayacaktır. Köklü kapsamlı olarak 'anayasanın değiştirilemez' maddeleri haricinde tüm maddelerini beraber değiştireceğiz. Bu anayasa milletimizin ve ülkemizin vücut ölçülerine uygun değil. Dolayısı ile milletimizin ve ülkemizin vücut ölçülerine uygun Türkiye'yi ileriye taşıyacak, dünyada lider ülke olmasını sağlayacak bir anayasa

değişikliği konusunda inşallah parlamentoda uzlaşıyı sağlarız. Türkiye genelinde bütün milletvekilleri olarak yani AK Parti ailesi olarak, yine milletimizin emanetine ihanet etmeyeceğiz ve inşallah milletimizin beklediği arzu ettiği, özlediği hizmetlere sahip olması için çalışacağız. Hedefimiz Manisa'yı daha iyi yerlere getireceğiz. 2023 Türkiye'sinde işsizliği en aza indirmiş, tarımda sanayide ülkemizde ve dünyada söz sahibi olmuş bir Manisa için el birliğiyle çalışacağız."

AK PARTİ'DEN MANİSA'DA YENİ REKOR
AK PARTİ'DEN MANİSA'DA YENİ REKOR
İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2011 Pazartesi 16:53:01
Güncelleme :14 Haziran 2011 Salı 12:18:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?