5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Akçaköy Camii ibadete açıldı

AKÇAKÖY CAMİ İBADETE AÇILDI

Manisa merkeze bağlı Yuntdağı bölgesi köylerinden Akçaköy'de yaptırılan cami, protokolün de katıldığı törenle ibadete açıldı.

Törene Manisa Vali Yardımcısı Kadri Canan, İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, Yuntdağlılar Derneği Başkanı Mustafa Uyumaz, Yuntdağı köyleri muhtarları ve çok sayıda davetli topluluğu katıldı. Akçaköy Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı ve aynı zamanda köy imamı Ali Rıza Orta, hayırseverlerin katkılarıyla caminin yapıldığını belirterek, cami inşaatına 2008 yılında başlandığını ve dernek başkan yardımcısı Mustafa Coşkun ve köy muhtarı İsa Coşkun'un bireysel katkılarıyla çok sayıda hayırsevere ulaşılarak caminin ibadete hazır hale geldiğini söyledi. Ali Rıza Orta, "Camimiz yaklaşık 800 metre karelik alan üzerinde 160 metre kare kapalı alana sahip olarak inşa edildi. Camimiz avlusunda şadırvan, lojman dışında 160 metre karelik bodrum katı çok amaçlı kullanılmak üzere yapıldı. " dedi.

Vali Yardımcısı Kadri Canan ve İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız da caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür ettiler. Caminin açılışının ardından davete katılanlara davetlilere yemek ikramında bulunuldu.

AKÇAKÖY CAMİ İBADETE AÇILDI
AKÇAKÖY CAMİ İBADETE AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2010 Pazartesi 17:06:01
Güncelleme :12 Nisan 2010 Pazartesi 18:35:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?