4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Akçura okul yaptırıyor

BAŞBAKAN YARDIMCISI BÜLENT ARINÇ:

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'nin ara elemana, mesleki ve teknik eğitime ihtiyacı olduğunu söyledi.

Arınç, Manisa'da Anemon Oteller zincirinin sahibi İsmail Akçura'nın yaptıracağı Merkez Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin protokol imza törenine katıldı. İmza töreni öncesi valilik önünde Manisa Valisi Celalettin Güvenç ve valilik bürokratları tarafından karşılanan Arınç, polis merasim kıtasını selamladı. Yaptırılacak okul hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, hayırsever Akçura'nın 200 öğrenci kapasiteli pansiyonu bulunan ve 16 derslikten oluşan bir meslek lisesi yaptıracağını, maliyetin yaklaşık 2 milyon 500 bin lira olacağını söyledi. İsmail Akçura da otel yapmanın kolay, otelde çalışacak personeli yetiştirmenin zor olduğuna işaret ederek, böyle bir ihtiyaç duydukları için eleman yetiştirmeye katkıda bulunmak amacıyla okulu yaptırmaya karar verdiğini belirtti. Manisa Valisi Celalettin Güvenç de, 2011 yılına çok hızlı girdiklerini, ocak ayında 8 protokol imzaladıklarını, Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası'nın devam ettiğini, katkıların vergi matrahından düşüldüğünü, iş adamlarının bu kampanyaya ilgi göstermesini beklediklerini anlattı.

Manisa'da devletin yaptırdığı pekçok okul ve yurtların olduğunu belirten Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bütçe imkanlarıyla bütün eğitim ihtiyaçlarını karşılamanın mümkün olmadığını ifade etti. Manisa'nın hayırsever, gayretli işadamlarının pekçok kurum ve kuruluşlarının bugüne kadar her alanda katkıda bulunduğunu, yurtlar, okullar, pansiyonlar yaptırdığını kaydeden Arınç, bundan dolayı da çok mutlu olduğunu belirtti. Manisa'da Turizm Otelcilik Meslek Lisesi'ne ihtiyaç olduğunu anlatan Arınç, sözlerine şöyle devam etti: "Bunu en yakından hissedenlerden biri de Sayın İsmail Akçura. Manisamızın çok değerli bir iş adamı. Son yıllarda Anemon Oteller zinciriyle 15.'sini Hatay'da açtığımız büyük bir işin içinde. Manisa adına gurur duyuyoruz.''

Akçura'nın yaptıracağı meslek lisesinin 6 bin 200 metrekarelik alanda inşa edileceğini, okulun kısa zamanda açılacağını anlatan Arınç, şu an başka bir okul bünyesinde eğitim gören öğrencilerin okul açıldıktan sonra buraya geçeceğini bildirdi. Arınç, Türkiye'de meslek edindirme kurslarıyla organize sanayi bölgelerinde ya da vakıflarda iş garantili meslek kurslarının verildiğini ifade ederek ''Çünkü Türkiye'nin ara elemana ihtiyacı var. Mesleki ve teknik eğitime Türkiye'nin ihtiyacı var'' dedi. Bu okuldan yetişecek öğrencilerin, turizm ve otelcilik konusunda deneyimli olacaklarına inandığını anlatan Arınç, sadece Manisa'nın değil Türkiye'nin de kaliteli nitelikli eleman ihtiyacının bu okuldan karşılanacağını söyledi. Konuşmaların ardından Arınç, Vali Güvenç, hayırsever iş adamı Akçura ve Milli Eğitim Müdürü Ersoy protokolü imzaladı.

BAŞBAKAN YARDIMCISI BÜLENT ARINÇ:
BAŞBAKAN YARDIMCISI BÜLENT ARINÇ:
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2011 Pazartesi 11:58:00
Güncelleme :24 Ocak 2011 Pazartesi 17:54:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?