4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Akhisar Ata’nın gelişini kutladı

Atatürk'ün Akhisar'a gelişinin 86. yıldönümü nedeniyle düzenlenen programda, ilk kez temsili olarak trenle ziyaret canlandırıldı. Öğrenciler treni Türk Bayraklarıyla karşıladı.

Kutlama programı sabah 10.00'da Milli Egemenlik Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Programa Gölmarmara Kaymakamı, Akhisar Kaymakam Vekili Mustafa Arı, Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava Silah Sistem Albay Tanju İncesu, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Manisa Baro Başkanı Av. Fadıl Ünal, syasi parti başkanları, oda ve dernek başkanları, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından programa Tren Garı'nda devam edildi. Burada konuşma yapan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, "5 Şubat 1923 tarihi Akhisar İçin önemli bir gün ve biz bu tarihi bu zamana kadar hep birlikte heyecan ve coşkuyla anıyor ve arıyoruz. 5 Şubat büyük Önder Atatürk'ün Akhisar'ı ziyaretiydi. Akhisarlılar o gün Ata'yı ilk kez karşılamanın heyecanını yaşıyorlardı. O gün bayram havasında karşıladılar Ata'yı. O coşkuyu heyecanı torunları olarak biz de bu gün hissediyor ve yaşıyoruz. O büyük Önder'e minnet borcumuz, sadece bu gün onu anmakla değil onu anlamak, emanet ettiği ülke için çalışmak ve güzel vatanı geliştirmekle mümkündür." dedi.

Daha sonra Ata'nın Akhisar ziyaretinde hatıra defterine yazığı şu cümleler okundu: "Akhisar'da geçirdiğim birkaç saatlik zaman, çok uzun zamanlarda gerçekleşecek, çok güçlü, çok değerli bir hatıra yaratmaya yeterli olmuştur. Memleket güzeldir. Halk temiz samimi ve aydındır. Çevrenin, temiz havasının halk ile uyum içinde olması bende, derin duygular uyandırmıştır."

Konuşmalardan sonra Ata'nın Akhisar'a ziyareti temsili olarak canlandırıldı. Tren garına giren Ata'nın bulunduğu tren öğrenciler tarafından Türk Bayrakları ve büyük coşkuyla karşılandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 23:54:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?