30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Akhisar Hayvan Barınağına tam not

Çevre ve Orman Bakanlığı hekimleri tarafından Manisa ve ilçelerinde yapılan Hayvan Barınakları denetiminde Akhisar Belediyesi Hayvan Barınağına tam not verildi. 

Manisa Merkez, Soma, Salihli, Turgutlu, Saruhanlı ve Akhisar' da bulunan hayvan barınaklarını denetleyen heyet yapılan çalışmaları inceledi. Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan Veteriner Hekim Nursel Özmen, Nihal Sarıöz, İzmir Çevre Müdürü Veteriner Ebru Tok ve Hasan Paşal ile Manisa Çevre Müdürü Erkan Hamdi Özer'in bulunduğu heyet Akhisar Belediyesi tarafından yapılan barınağın örnek teşkil ettiğini söylediler. 

Çevre ve Orman Bakanlığına bağlı Veteriner Nursel Özmen denetimin arından şunları söyledi: "Bilindiği üzere hayvanlara kötü muamele ve itlafın önlenebilmesi amacıyla, bakanlığımızca hazırlanan ilgi genelgelerimiz tüm valiliklere gönderilmiş ve belediyelerin gerekli tedbirleri almaları istenmiştir. Bu kapsamda, tüm hayvanların yaşama haklarından yararlandırılması ve bilhassa süratle aşılama ve kısırlaştırılmalarına özen gösterilerek korunması ve populasyonunun kontrol altına alınması yönünde icraatlarda bulunulması, ayrıca kısırlaştırılmalarına rağmen saldırgan karakterleri değişmeyen hayvanlar için barınak oluşturulması gereği bildirilmiştir. Bu bağlamda Manisa ve çevre ilçelerinde bulunan barınaklarda incelemelerde bulunduk. Özellikle Akhisar ilçemizde barınak kriterleri içerisinde bulunan bir çok yapının özen gösterilerek oluşturulması bizleri mutlu etti" dedi. 

Akhisar Belediyesi Veterineri Cihan Dalgıç ise "Belediyemiz olarak yaklaşık 3 yıldır faaliyette bulunan barınağımızı yapılandırarak en iyi hizmeti verecek duruma getirmiş bulunuyoruz. Barınağımızı yaparken tasarıma dikkat ettik, binamızda kafesler güneş alacak şekilde inşa edildi.Müşahede bölümleri bölgenin hakim rüzgarına zıt yönde yapılarak hastalık etkenlerinin rüzgarla barınaklara taşınması engellenmiştir. Binanın içerisini ise döşeme taş ile kaplayarak yağışlı havalarda zeminin iyi olmasını sağladık. Barınak çevresinde peyzaj çalışmalarımız var. Akhisar ilçemizde bugüne kadar 400'e yakın hayvanımızı kısırlaştırdık. Bu rakam 100 bin nüfuslu bir ilçe için fazladır. Bu çevre köy, kasaba ve ilçelerden ilçemize bırakılan hayvanlardan dolayıdır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2008 Salı 17:17:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?