3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Akhisar polisinden 25 ünite kan bağışı

Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli, Manisa Kızılay Kan Merkezi'ne bağlı gezici sağlık görevlilerine gün boyunca 25 ünite kan bağışladı.

Manisa Kızılay Kan Merkezi Doktoru Turan Yaman, hemşireler Gülistan İnalpolat, Sebahat Omah ve ulaşım sorumlusu Hasan Putiş'ten oluşan 4 kişilik ekip ile sabah saat 10.30'da başlayan kan bağışı saat 16.30'da sona erdi.

Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü ve personelinin ilgi gösterdiği kan bağışında 25 ünite kan bağışı yapıldı. Dr. Turan Yaman, "18-65 yaş arası önemli bir problemi bulunmayan ve vücut ağırlığı 50 kg.'ın üzerinde olan ve bağışta bulunmak isteyen herkesten kan alıyoruz. Bağışlar arasında üç ay arayla senede dört kez kan bağışlanabilir. Kan verme süresi yaklaşık yarım saattir. Erişkin bir insanda ideal kilosunun yüzde 8' i kadar kan vardır. Pratik olarak 5 ile 6 bin ml olarak hesaplanır. Bizler kan bağışında bulunacak kişilerden 1 ünite yani 450 ml alıyoruz. En önemli dikkat çeken konu ise B ve C tipi sarılık geçirenler hiçbir zaman kan bağışında bulunamazlar. Kan bağışının bilimsel olarak kanıtlanmış bir tür yan etkisi yoktur. Bundan dolayı vatandaşlarımızı sağ duyulu olmaya davet ediyorum ve bir gün unutmayalım ki bizim de bir kana ihtiyacımız olabilir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 17:04:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?