4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Akhisar sağlıklı yaşam alanına kavuştu

Akhisar Belediyesi tarafından Hüsnü Kahraman Kültür Parkı içerisinde 50 dönümlük alana yapılan Gölet ve Sağlıklı Yaşam Alanı’nın açılışını 22. Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç gerçekleştirdi.

Yaklaşık 2 milyon TL'ye mal olan 300 dönümlük Hüsnü Kahraman Kültür Parkı içerisinde bulunan 50 dönümlük Gölet ve Sağlıklı Yaşam Alanı içerisinde kafeterya, restoran, seyir tepesi, gölet, spor alanları, çocuk oyun alanları ve açık hava fuar alanı bulunuyor. Kısa süre içinde anfi tiyatro da yapılacağı kaydedildi.

Söz konusu tesisin açılış töreninde konuşan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, “Hüsnü Kahraman Kültür Parkı içerisine katkı yapan, eski belediye başkanlarımıza, Bülent Ciğeroğlu, Erdoğan Kanburoğlu ve Ahmet Dutlulu' ya binlerce teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu sağlıklı yaşam alanı içerisinde yapmış olduğumuz çalışmalar sırasında projemizin üretiminde, kredilerin temininde Sayın Bülent Arınç başta olmak üzere Manisa milletvekillerine, Ankara'daki katkılarından dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Şuanda açılışını yaptığımız gölet ve sağlıklı yaşam alanımız Hüsnü Kahraman belediye başkanımız döneminde 300 dönüm olarak öngörülmüş ve içerisine daha sonraki dönemler içerisinde farklı ilaveler yapılmış ve bizim dönemimizde de 50 dönümlük alan içerisine bu gölet ve sağlıklı yaşam alanı ilave edilmiştir. Bu kültür park içerisindeki gölet ve sağlıklı yaşam alanımızda kafeteryalar, restoranlar, seyir tepeleri ve ileri de ilave edeceğimiz bir anfi tiyatro bulunmaktadır. Bu sağlıklı yaşam alanı tüm Akhisarlılarımızın sosyal gelişimine katkı sağlayacağına inanıyoruz.”dedi.

AKHİSAR BELEDİYESİ’NE ÖVGÜ

Ege bölgesinde en hızlı proje tamamlayan belediyenin Akhisar Belediyesi olduğunu kaydeden İller Bankası Ege Bölge Müdürü Mustafa Bayram ise, “2005 yılı sonunda İzmir' e atandım. 2006 yılından itibaren şu anda açılışını yaptığımız tesis ile birlikte hızla mezbaha, belediye hizmet binası, kanalizasyon inşaatı ve gölet tesisini başkanımız tamamlamış bulunmaktadır. Ayrıca Gıda ve Tekstilciler sitesine de ilave kredi vererek inşallah Nisan ayına kadar tamamlanması planlanmaktadır. Hükümetimiz desteği ile ve yeni yapılanma ile belediyelere anında hizmet götüren sanki özel bir sektör gibi çalışıyoruz. Başkanımız ve belediye ekibi bizi her aşamada destekledi, taleplerini iletti biz de onlara, yardımcı olduk. Bu tesisleri 2 buçuk yıl gibi gerçekten 16 il 412 belediye içerisinde İller Bankası kapsamında en hızlı yatırım yapan belediyelerimizden birisi Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı'dır. Bu maksat ile kendisini ve tüm personelini tebrik ediyorum.”dedi.

BELEDİYELERİN GELİRLERİNİ ARTIRDIK

22.Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç ise şöyle konuştu: “Akhisar Belediyemizin çok önemli bir yatırımını halkımızın istifadesine sunduğu çok güzel bir iştir. Bunlar geçmişten buyana başarılı hizmetleri ile Akhisar' a çok şey kazandıran belediye başkanlarımızın katkıları vardır. Son 5 yılda da Salih Hızlı başkanımız da bunlara ilave ederek, merkez 10 binden fazla nüfusu ile koskoca illerden bile nüfusa sahip halkımızın mutlu ve huzurlu yaşadığı bir yaşam alanına kavuşturmak arzusu vardır. Türkiye'nin pek çok yerinde de buna benzer alanlar yapıldı. Sayın başkanımızın geçmişten bugüne kadar kazandırılan bugün de hayata geçirilen bu güzel tesisi ile ne kadar iftihar etse azdır. Akhisar ülkemize de bölgemize de bilim alanında siyaset alanında da kültür alanında çok değerli katkılarda bulunmuş, çok güzel insanlar yetiştirmiş bereketli bir kentimizdir. Belediyelerimizin gelirleri son geçen yıl Temmuz ayında çıkardığımız kanun ile yüzde 40 oranında arttırılmıştır.

Özel idarelerimizin bütçeleri de arttırıldı. Bizler hükümet olarak yerel yönetimlere güveniyoruz. Halkımız kimi seçerse seçsin, ona da güveniyoruz. Ama maalesef kamu yönetimi temel kanunumuzda iptale giden sebeplerden bir tanesi de Türkiye'nin özellikle bazı bölgelerinde bugün için çekilen sıkıntı olarak gördüğümüz konularda yetkilerin arttırılmasının belli bir karmaşaya yol açacağı düşüncesindeydi. Oysa siyaseten biz halkımızın seçtiklerine de halkımızın iradesine de saygı duyuyoruz. Devletin hükümetin görevi sadece yeri geldiğinde denetlemektir, sadece ihtiyaç duyulduğunda bu ihtiyaçlarını karşılamaktır. Yoksa çivi çakılırken Ankara' ya sormanın Ankara'nın hantal yapısını daha da büyüteceğini düşünüyorum. Dolayısıyla belediye meclislerimiz belediye başkanlarımız bir yerel parlamento gibi Akhisar'ın Manisa'nın ihtiyaçlarını yerinde tespit edecek ve bunları yerinde çok daha süratli çok daha ucuza çözmek imkanına kavuşacaktır. Önümüzdeki dönem bunları göreceğimize inanıyorum.” dedi.

Eski belediye başkanlarından Hüsnü Kahraman ve Ahmet Dutlulu'nun hazır bulunduğu törende konuşmaların ardından açılış gerçekleştirilerek tesisler gezildi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 23:56:27
Güncelleme :12 Mart 2009 Perşembe 00:14:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?