30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Akhisar zeytin kenti olmak istiyor

Manisa'nın Akhisar ilçesinde belediye tarafından ilçeyi temsil etmesi amacıyla zeytin logosu oluşturuldu. Yeni logo ilçenin tanıtımı amacıyla görsel çalışmalarda kullanılacak. 

Belediyenin yıllar önce bir yarışma ile seçtiği kurumsal amblemi, renkli halinden altın sarısına dönüştürülerek, Akhisar'ın geçmişten bugüne gelen zenginliğini simgeleyecek hale getirildi. Çalışmaların tümünde kullanılan krom sarısı renk Akhisar'ın tarih ve kültür zenginliğini simgelerken, yeşil renk doğal zenginliklerinin ifadesi olarak biçimlendirildi. 

Zeytinin artık Akhisar ile özdeşleştiğini belirten Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, “547. Geleneksel Çağlak Festivali ve Zeytin Şenlikleri'yle başlayan tanıtım atağımız devam ediyor. Amacımız üreticiyi desteklerken Akhisar'ın adını zeytin ve zeytinyağıyla duyurarak, ilçeyi 'Zeytin Kent' kimliğine büründürmektir. Yurt içinden ve yurt dışından gelen ziyaretçilere bu imajı vermeye çalışıyoruz. Akhisar Belediyesi ayrıca, sanayi ve ticari kuruluşları başta olmak üzere, pek çok resmi ve özel kurumla paydaşlık yaparak, katıldığı fuar çalışmalarıyla ve sanata ve sanatçıya verdiği destekle “Akhisar kimliğini” ortaya koyma noktasında özenli bir çalışma yürütmektedir” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2008 Çarşamba 16:49:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?