30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Akhisar'da 2008-Yıldırım Tatbikatı

Geçen yıl İstanbul Şişli’deki Hava Uçaksavar Er Eğitim Merkezi Komutanlığı tarafından yapılan seferberlik tatbikatının bu yıl planlanan bölümü olan Yıldırım-2008 Seferberlik Tatbikatı Akhisar’da yapılacak.


Akhisar Hava Meydan Komutanlığı tarafından yürütülen seferberlik tatbikatının ilk ayağı yarın sivil toplumunda katılımı ile Akhisar Belediyesi Hizmet Binası önünde saat 08.30’ da başlayacak. Tatbikatta; seferberlik sisteminin denenmesi, yedek personelin sefer görevlerine yönelik eğitilmesi, yedek personelin seferde kullanacağı silah, teçhizat, araç ve malzemeye intibakları, yedek personelle ilgili tebliğ ve celp işlemlerinde askeri ve mülkü makamlar arasında koordinasyon ve yükümlülerle iletişimin tesis edilmesi, seferberlik ve savaş halinde bakanlık, kamu kurum ve kuruluşları ile Silahlı Kuvvetler arasında yürütülecek müşterek faaliyetlerin denenmesi amaçlanıyor.


Yıldırım-2008 Seferberlik Tatbikatı’na, 35 yedek personel ve 7 araç ile kamu kurum ve kuruluşlarından bazı unsurlar katılacak. Akhisar Belediyesi önünde Akhisar Hava Meydan Komutanlığı tarafından kurulan çadırda ilk olarak tatbikat gereği Milli Müdafaa Mükellefiyeti Başkanı olarak Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, üyeler olarak Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, İlçe Sivil Savunma Müdürü Suudi Arslan, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu, Akhisar Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Hakan Ordukaya tutanak sonucu ile toplantı gerçekleştirildi.
TATBİKAT 2 AŞAMADA GERÇEKLEŞİYOR
Konu hakkında açıklama yapan Manisa İl Savunma Müdürü Bekir Şen “Yıldırım-2008 seferberlik tatbikatı şuanda iki aşamadan oluşmaktadır. Birinci aşama askeri bölgede gerçekleşmektedir. İkinci kısım ise sivil vatandaşın katılımını sağlamak maksadıyla sivil bölgede yapılan tatbikat gerçekleşecektir. Yarın tüm sivil halkımızı 08.30’da Belediye önünde yapılacak tatbikata davet ediyoruz. Törenin ardından kullanılacak olan araçları Hava Meydan Komutanlığımıza eskort eşliğinde teslim edeceğiz.”dedi.


Akhisar Belediyesi olarak Yıldırım-2008 seferberlik tatbikatına destek verdiklerini belirten Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Yıldıztaş, “2008 yılı içerisinde ilçemizde yapılan seferberlik tatbikatı için belediye olarak her noktada Hava Meydan Komutanlığı ve diğer kurumlarımız ile birlikte ortaklaşa çalışma içerisindeyiz. Yıldırım 2008 seferberlik tatbikatı için belediye otoparkımızda araç toplanma bölgesi oluşturduk. Yeni garaj da irtibat bürosu olarak kullanılmak üzere prefabrik kabin temini, tatbikat için gelen personelin servis, ikram ve konaklama işleri, kırtasiye malzemeler, muhtelif gıda maddelerine kadar bütün ihtiyaçlar belediyemiz tarafından temin edilmiştir. Bu konu hakkında duyarlılık gösteren diğer kurumlara da birlik içerisinde hareket ettiklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.”dedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 16:52:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?