30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Akhisar'da 8 ev ve işyeri yandı

Akhisar ilçesine bağlı Çıtak köyü, ikinci kez yangın felaketiyle karşı karşıya geldi.

İki hafta önce 8 ev ve bir işyerinin yandığı, bir kişinin de hayatını kaybettiği büyük felaketin ardından bugün çıkan yangında ise 4 ev yanarak kül oldu.

Edinilen bilgiye göre, Akhisar ilçesine bağlı Çıtak köyünde Halit Çimen'in evinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Ahşap binayı saran alevler kısa zamanda büyüyerek Ziya Can, Mehmet Can ve Mehmet Gülümser isimli vatandaşların evlerine sıçradı. 4 ahşap ev alevlere teslim olurken, yangınlara ilk müdahaleyi Dağdere beldesi itfaiye ekibi, Gördes ilçesi Orman Bölge Şefliği ve Gördes Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı ekipler yaptı. Kısa bir süre sonra Akhisar Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait yangın söndürme helikopterinin de havadan müdahale ettiği yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Can kaybının yaşanmadığı yangın felaketinde bir kaç hayvanın telef olduğu öğrenildi. Bu arada dumandan etkilenen ev sahipleri ve yangına müdahale eden bazı vatandaşlar Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Soğutma çalışmalarının devam ettiği olay yerinde aynı zamanda yangının çıkış nedeni araştırılmaya başlandı.

Çıtak köyünde 11 Temmuz 2008 tarihinde gece yarısı yine yangın çıkmış, 8 ev ve bir iş yeri tamamen yanarak kullanılamaz hale gelmişti. Yangının ilk başladığı evin sahibi Ayşe Ay (87) isimli yaşlı kadın yanarak hayatını kaybetmişti. Olayın ardından başta Kızılay olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler köyde yangından zarar gören ailelere çeşitli yardımlarda bulunmuşlardı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2008 Pazar 18:42:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?