30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Akhisar'da çocuklar yararına tiyatro

Akhisar ilçesinde 9 Eylül Lions Derneği ve Teyotara İzmir Topluluğu tarafından Otistik Çocuklar Anaokulu yararına “Masanın Altı” adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Akhisar Belediyesi Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonu'nda düzenlenen tiyatro oyunu öncesi 9 Eylül Lions Kulübü Başkanı Ünver Erdoğan konuşma yaptı.

Erdoğan, 11 yıldır eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel alanda hizmetleri olduğunu ifade ederek, "Biz 9 Eylül Lions Kulübü olarak Menemen Sebahat Akşıray Otistik Çocuklar Okulu'nda yaptığımız katkılarla otizmi çevreye tanıtarak, karınca kararınca çevremizi hareketlendirerek bir şeyler yapmaya çalışan, gönüllülük esasında biraraya gelmiş, karşılıksız hizmeti görev edinmiş bireyleriz. 8 Ekim 2008 tarihinde 50 otistik çocuğun eğitilebileceği 125. Yıl Ana Okulu'nu Menemen' de hizmete açmış olmanın mutluluğunu yaşadık. Bu akşam ki oyunu sergileyecek olan Teyotara grubunun da aynı inanç ve felsefe ile otizme duyduğu ilgi ve tanıtım sağlama arzusu bizleri birlikte hareket etmeye itti. Bu amaçla Akhisarımıza geldik ve öyle güzel işbirliği yaşadık ki sanki kendi evimizdeymiş gibi hissettik. " dedi.

Daha sonra Teyotara İzmir Topluluğu tarafından "Masanın Altı" adlı oyun sergilendi. Oyunda otistik kişilerin aileleri ve çevreleri ile yaşamları arasındaki ilişki konu ele alındı. Bazı izleyicilerin duygulu anlar yaşadığı oyun yaklaşık bir buçuk saat sürdü. Oyun sonunda Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı Adına Halkla İlişkiler Sorumlusu Evren Balgöz, 9 Eylül Lions Kulübü Başkanı Ünver Erdoğan ve Teyotara İzmir Topluluğu'na Akhisar' ı simgeleyen zeytinyağı plaketi takdim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 16:49:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?